Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Blåvitt jagar lagkaptenen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Att IFK jagar mittbackar är ingen hemlighet.

Enligt GP har klubben nu tagit sikte på Västerås lagkapten Sean Sabetkar, 24.

– Vi för ingen dialog med någon klubb gällande Sean, säger VSK:s sportchef Robin Blommé.

Då Rasmus Wikström är skadad står IFK Göteborg endast med två renodlade mittbackar i truppen inför säsongen: André Calisir och Kristopher Da Graca.

Blåvitt har varit ute på jakt efter en mittback under försäsongen och i förra veckan kunde GT avslöja att Blåvitt lagt ett bud på AIK:s kontraktslöse guldhjälte Alexander Milosevic, men ska ha fått nobben.

Uppgifter: Blåvitt jagar Sean Sabetkar

Nu kan klubben ha hittat sin förstärkning.

Enligt GP jagar nu Blåvitt Västerås lagkapten Sean Sabetkar, 24, som ställdes mot just IFK Göteborg i svenska cupen under lördagen. Där bar Sabetkar lagkaptensbindeln.

”Smickrande. Mitt fokus är på att göra en så bra säsong i VSK i år som möjligt. Jag har en fin roll i laget och tror denna säsong kan bli bra men det är klart att alla vill spela på så hög nivå som möjligt”, skriver Sabetkar i ett sms till tidningen.

Blåvitt ska ha haft spelaren under uppsikt en längre period och GP skriver att IFK hört sig för om Sean Sabetkars utköpsklausul.

– Inga kommentarer, säger IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud till GP.

”För ingen dialog i dagsläget”

VSK:s sportchef Robin Blommé förnekar kontakt klubbarna emellan:

– I dagsläget för vi ingen dialog med någon klubb gällande Sean, säger han.

Kan du bekräfta att det finns en utköpsklausul i Sabetkars kontrakt?

– Det är detaljer jag inte kommenterar, säger Blommé.

Sabetkar har ett förflutet som ungdomsspelare i AIK och kom till VSK i fjol från Sollentuna – ytterligare ett lag som IFK Göteborg har som cupmotståndare.

Stockholmskillen Sabetkar gjorde två mål på 25 superettanmatcher i fjol och har även representerat Karlberg och Vasalund. Hans kontrakt med Västerås löper ut efter säsongen.