Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Blåvitt jagar lagkaptenen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Att IFK jagar mittbackar är ingen hemlighet.

Enligt GP har klubben nu tagit sikte på Västerås lagkapten Sean Sabetkar, 24.

– Vi för ingen dialog med någon klubb gällande Sean, säger VSK:s sportchef Robin Blommé.

Då Rasmus Wikström är skadad står IFK Göteborg endast med två renodlade mittbackar i truppen inför säsongen: André Calisir och Kristopher Da Graca.

Blåvitt har varit ute på jakt efter en mittback under försäsongen och i förra veckan kunde GT avslöja att Blåvitt lagt ett bud på AIK:s kontraktslöse guldhjälte Alexander Milosevic, men ska ha fått nobben.

Uppgifter: Blåvitt jagar Sean Sabetkar

Nu kan klubben ha hittat sin förstärkning.

Enligt GP jagar nu Blåvitt Västerås lagkapten Sean Sabetkar, 24, som ställdes mot just IFK Göteborg i svenska cupen under lördagen. Där bar Sabetkar lagkaptensbindeln.

”Smickrande. Mitt fokus är på att göra en så bra säsong i VSK i år som möjligt. Jag har en fin roll i laget och tror denna säsong kan bli bra men det är klart att alla vill spela på så hög nivå som möjligt”, skriver Sabetkar i ett sms till tidningen.

Blåvitt ska ha haft spelaren under uppsikt en längre period och GP skriver att IFK hört sig för om Sean Sabetkars utköpsklausul.

– Inga kommentarer, säger IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud till GP.

”För ingen dialog i dagsläget”

VSK:s sportchef Robin Blommé förnekar kontakt klubbarna emellan:

– I dagsläget för vi ingen dialog med någon klubb gällande Sean, säger han.

Kan du bekräfta att det finns en utköpsklausul i Sabetkars kontrakt?

– Det är detaljer jag inte kommenterar, säger Blommé.

Sabetkar har ett förflutet som ungdomsspelare i AIK och kom till VSK i fjol från Sollentuna – ytterligare ett lag som IFK Göteborg har som cupmotståndare.

Stockholmskillen Sabetkar gjorde två mål på 25 superettanmatcher i fjol och har även representerat Karlberg och Vasalund. Hans kontrakt med Västerås löper ut efter säsongen.