Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Blåvitt har lagt bud på 20-åring

Simba har gjort avtryck i VSK-tröjan.
Foto: ANDERS FORNGREN / BILDBYRÅN
Moonga Simba.
Foto: ANDERS FORNGREN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är på jakt efter offensiva förstärkningar. 

Nu uppger Fotbolldirekt att klubben lagt ett bud Västerås ytter Moonga Simba, 20. 

Den BP-fostrade spelaren debuterade i superettan så sent som i höstas då han kom till Västerås från Sandviken i division 1. Han gjorde två mål och två assist på tio matcher i landets näst högsta serie och har snabbheten som spetsegenskap. 

I Sandviken blev det ett mål på 37 matcher och framför allt fick den 183 centimeter långe yttern spela regelbunden seniorfotboll på relativt hög nivå. 

 – Vi har fått en spelare i Moonga med tydliga spetsegenskaper i hans speed, 1-mot-1-spel och löpkapacitet. Han har många intressanta egenskaper som gör att han kan nå långt och jag ser fram emot att se honom utvecklas hos oss, sa Västerås sportchef Robin Blommé när 20-åringen presenterades i augusti. 

”Har spetsegenskaper för att nå långt”

Assisterande tränaren Kalle Karlsson sa så här: 

– När jag var i Karlberg värvade vi Moonga från Håbo FF inför säsongen 2018 och vi såg redan under de första träningarna att han hade speciella egenskaper med sin avighet och sin förmåga att slå sin motståndare. Redan efter ett år i Karlberg var han redo för nästa steg. Jag trodde att någon superettanklubb skulle plocka han redan då. Moonga är en lyhörd spelare som är angelägen att utvecklas och han har spetsegenskaper för att nå långt inom fotbollen

IFK Göteborg letar efter både anfallare och yttrar, och enligt Fotbolldirekt ska klubben nu alltså ha lagt ett bud på Simba. 

20-åringen har två år kvar på sitt kontrakt med Västerås SK. 

Blåvitts sportchef Pontus Farnerud hälsar att han inte har några kommentarer.