Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken värvar back från Serbien

Nikola Gulan i Fiorentinas tröja 2011.Foto: GIAMPIERO SPOSITO / REUTERS X01396
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

BK Häcken har hittat en ersättare till Leonard Zuta. 

Klubben har gjort klart med Nikola Gulan, 31. 

Serben kommer närmast från israeliska ligan och har tidigare representerat Fiorentina och Mallorca. 

GP var först med att skriva att att vänsterbacken skrev på innan transferfönstret stängde, men att presentationen dröjt på grund av att det varit strul med inresetillståndet. 

Nu har klubben bekräftat värvningen. 

– Det är en bosmanspelare vi tog in på fönstrets sista dag, med förhoppning att stärka våra förutsättningar ytterligare ett snäpp i kampen om en medaljplats i allsvenskan i år och med möjlighet till förlängning därefter, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida

Nikola Gulans kontrakt med BK Häcken gäller säsongen ut plus ett optionsår. Leonard Zutas (nu i Lecce) ersättare väntas bli spelklar till kommande helgs möte med Mjällby.

– Jag är väldigt glad över att bli en del av BK Häcken och ser fram emot att få representera klubben. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå vårt mål i år, att ta en Europaplats, säger Nikola Gulan.

”Bra rekommendationer”

31-åringen har genom åren bytt klubb frekvent. Han har bland annat hunnit med spel i Partizan Belgrad, Fiorentina, Empoli, Mallorca och nu senast Hapoel Haifa i Israel. 

– Han är vänsterfotad och har spelat till vänster som ytterback eller mittback men i en tidigare del av karriären även på innermittfältet. En hel fotbollsspelare med bra erfarenhet och med bra rekommendationer från de klubbar han varit i, både som spelare och människa. En välutbildad spelare och en spelande vänsterback, säger Sonny Karlsson.

På meritlistan finns också 22 U21-landskamper för Serbien.