Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Ajax och FCK in i jakten på jättelöftet

Alhassan Yusuf uppvaktas av en rad stora klubbar.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Alhassan Yusuf slog igenom stort i fjol.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Alhassan Yusuf, 19, fortsätter att dra till sig intresse. 

Tidigare har Premier League-klubbar uppvaktat honom, nu uppger sajten Score Nigeria att även Ajax och FC Köpenhamn har gett sig in i jakten. 

Om rätt bud kommer kan jättetalangen lämna IFK Göteborg i sommar. 

Wolverhampton Wanderers har tidigare visat konkret intresse och sajten Score Nigeria uppger att den engelska klubben har varit beredda att betala omkring 70 miljoner för den 19-årige mittfältaren, som i fjol utsågs till årets unga spelare i allsvenskan. 

Men en tänkbar affär försvåras av det engelska regelverket gällande arbetstillstånd. För spelare med pass från ett land utanför EES, Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, krävs det att spelaren regelbundet är med i ett landslag rankat topp 60 i världen, eller att transfersumman eller lönen överstiger medianen på spelarens position. Annars beviljas inte arbetstillstånd. 

Sheffield United lade bud 

En lösning på problemet skulle kunna vara att klubben köper loss honom och sedan lånar ut honom, exempelvis till den belgiska ligan. Bra prestationer där gör det lättare att bli uttagen i landslaget jämfört med spel i allsvenskan. 

Wolverhamptons konkurrent Sheffield United lade i vintras ett bud på Alhassan Yusuf, men summan, omkring 15 miljoner kronor, var inte i närheten av vad IFK Göteborg krävde. 

Alhassan Yusuf har gått från klarhet till klarhet i Blåvitt.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Trots att de flesta ligorna fortfarande inte är i gång på grund av coronakrisen börjar det märkas viss aktivitet på transfermarknaden. Score Nigeria skriver nu att både Ajax och FC Köpenhamn följer Alhassan Yusuf noggrant och att en affär i sommar är tänkbar.

I början av mars sa nigerianen så här om sin framtid

– Jag hoppas att saker händer. Självklart tittar jag mot bättre ligor. 

Premier League favoriten 

Har du någon favorit?

– Premier League. Jag kan se mig själv där, förhoppningsvis inom en snar framtid. Men jag mår bra i Göteborg. Lagkamraterna är fantastiska, de finns alltid för mig. De är som min familj, sa han. 

Alhassan Yusufs kontrakt med IFK Göteborg gäller fram till sommaren 2022.