Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Wernbloom bryter sitt kontrakt

Pontus Wernbloom.Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON
IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Pontus Wernbloom, 34, har sagt upp sitt kontrakt med Paok i Grekland.

Det uppger den grekiska sajten Inpaok.

– Generellt försöker vi hålla bra kontakt med spelare som spelat här och som spelar ute i Europa, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson till Fotbolldirekt.se.

Redan i maj kunde GT berätta att Paok hade tagit ett första steg för att i samförstånd försöka bryta kontraktet med Pontus Wernbloom.

Anledningen: att klubben måste skära i lönekostnaderna.

Nu skriver den insatta sajten Inpaok.com att den svenske mittfältaren ha gått med på att säga upp sitt kontrakt med den grekiska klubben som egentligen sträcker sig till 2021.

– Inga kommentarer, säger spelarens rådgivare Carl Fhager till Aftonbladet.

Pontus Wernbloom, som växte upp i Kungälv, har fortfarande en stark koppling till IFK Göteborg som han lämnade 2009. Men Blåvitts sportchef Kennet Andersson vill inte kommentera om en återkomst kan vara aktuell för 34-åringen.

– Som vanligt diskuterar vi helst inte enskilda namn, generellt försöker vi hålla bra kontakt med spelare som spelat här och som spelar ute i Europa, säger Kennet Andersson till Fotbolldirekt.se.

 

Wernbloom uppges ha brutit sitt kontrakt med grekiska Paok.Foto: INTIME SPORTS / BILDBYRÅN

”Diskuterar inte enskilda namn”

Tidigare har Mattias Bjärsmyr och Jakob Johansson valt att flytta hem till IFK Göteborg.

Men enligt Inpaok blir det ingen Sverigeåterkomst för Wernbloom. 

Den grekiska sajten skriver nämligen att mittfältaren nobbar svenska erbjudanden och i stället flyttar tillbaka till Ryssland. Anledningen till att han nu gått med på att bryta kontraktet med Paok ska vara att han har hittat en rysk klubb som erbjudit honom ett bra kontrakt.

Pontus Wernbloom lämnade CSKA Moskva för Paok sommaren 2018 och blev grekisk ligamästare direkt. Men den svenske mittfältaren har dragits med skador och bara gjort 16 matcher i Grekland.