Jagas av storklubbar: ”Intresset är enormt”

Benjamin Nygren. Foto: ERIK SIMANDER / TT
Foto: ERIK SIMANDER / TT

Benjamin Nygren, 17, kan vara på väg till Belgien.

Enligt tidningen Het Laatste Nieuws har mästarna Genk inlett förhandlingar med IFK Göteborg.

Samtidigt uppges klubbar som Manchester City, PSG och Bayern München vara ute efter supertalangen.

Benjamin Nygrens succé i allsvenskan har inte undgått någon – inte heller Europas storklubbar. Scouter från bland andra Ajax och Manchester United har tidigare under säsongen suttit på Ullevis läktare för att få en titt på 17-åring som radar upp poäng i IFK Göteborg-tröjan.

Nu skriver den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws att mästarklubben Genk gått ett steg längre. Tidningen hävdar att Genk har inlett direkta diskussioner med Blåvitt om Nygren. 

”Mästarna letar efter en ersättare till Leandro Trossard i Sverige. Supertalangen Benjamin Nygren är nummer ett”, skriver HLN.

De fortsätter: ”Genk vill vara först på bollen, eftersom intresset för Nygren är enormt. Bayern München, Manchester City, PSG, Inter och Ajax är bara några av Europas största klubbar som följer Nygren.”

Genk vill ha Nygren

GT har uppgifter som bekräftar att Genk är intresserat av Nygren. 

Enligt HLN har Blåvitt krävt 3,7 miljoner euro, alltså knappt 40 miljoner kronor, för att släppa anfallslöftet. 

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson vill inte kommentera uppgifterna.

Vill ni behålla eller sälja honom?

– Vi för en dialog med alla våra spelare, svarar Markusson.

Benjamin Nygren, här omringad av Dif-spelare. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Nygren: ”Lever i nuet”

GT pratade med Nygren, som har kontrakt med Blåvitt över 2020, i slutet av april om framtiden. Han sa då att hans fokus låg på IFK – inte på eventuella klubbar som kan vara på jakt efter honom. 

– Ärligt talat har jag inte så bra koll. Jag får mer höra det från folk som intervjuar mig. Jag fokuserar inte så mycket på det utan försöker ge allt varje dag. Men det är klart att det är kul och att det betyder att man gör något bra, sa Nygren. 

– Jag lever i nuet och kan inte tänka för långt bort, då går det inte bra. Jag tycker att jag är i en bra miljö nu och utvecklas för varje dag som går.

Leandro Trossard, som är på väg bort från Genk, uppges vara nära en övergång till Arsenal.

I Genk finns bland annat Joseph Aidoo, Neto Borges och Jere Uronen som alla har ett förflutet i allsvenskan. De vann ligan i år, två poäng före rivalen Club Brügge.