Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Underbart så klart – efter sju månader i mörkret”

Sebastian Eriksson är på väg tillbaka på allvar. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alhassan Yusuf. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter sju månader tränar Sebastian Eriksson, 30, för fullt igen. 

Och på måndag gör han comeback mot BK Häcken i U21-serien. 

– Det är underbart förstås, säger Blåvittspelaren, som också ger sin syn på lagets överraskande start. 

Ljumskproblemen är äntligen borta och Sebastian Eriksson har nu gjort två hela träningar med sina nygamla lagkamrater. 

– Att får vara med ute på träningen varje dag… det blir skillnad i tillvaron. Jag går för fullt och det känns bra. Skadan har läkt och det är inte som med ett knä att man är rädd i ett halvår. Nu känner jag mig fullt frisk och har inga symptom. Jag har tränat ganska hårt i en månad för att orka spela fotboll. 

Tanken är att han ska spela 45 minuter mot BK Häcken i U21-serien på måndag. 

– Alltid svårt att säga hur mycket man orkar, men en halvlek ska jag nog klara av utan problem. Och går det bra räknar jag med att vara fit for fight och vara med på bänken (i allsvenskan) efter det. Efter sju månader i mörkret... det är underbart så klart. 

Eriksson var lagkapten innan han flyttade till Grekland. Foto: BILDBYRÅN

Efter ett halvår i grekiska Panetolikos flyttade Sebastian Eriksson i vintras hem för att kunna köra rehab i lugn och ro och börja om. 

– Just nu känns det beslutet mer rätt än någonsin. 

Eriksson: Fantastisk fotboll 

Veteranen är som många andra förundrad över IFK Göteborgs utveckling. I mars blev laget utspelat av nykomlingen Falkenberg i en träningsmatch, i måndags körde samma lag över svenska mästarna AIK med 3-0. 

– Det är svårt att sätta fingret på vad det är, att det har gått så snabbt och att det har vänt från en match till en annan och sett helt annorlunda ut. Det är många saker, dels har vi två duktiga tränare som jobbar stenhårt och tror på det vi gör. Det tar tid att lära ut det. Det har synts sista månaden att vi spelare har börjat ta till oss det och göra rätt saker, säger Sebastian Eriksson och fortsätter: 

– Och de unga killarna… när de får självförtroende och det går bra, då kan det gå snabbt. Killarna är duktiga och det syns att de har kul där ute och har ett underbart självförtroende. Då är det lätt att spela fotboll, men vi försöker lära varandra att det är lätt i medgång, men det kan komma en motgång också, både individuellt och för laget. Men just nu mår vi alla bra och det syns och vi spelar fantastisk fotboll. 

Alhassan Yusuf imponerade stort mot AIK. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Blir inte världsstjärna över en natt”

Vad säger du om 18-årige Alhassan Yusufs insats mot AIK?

– Det är häftigt att se en sådan liten kille som kommer från en helt annan del av världen redan kan vara en så fantastiskt duktig fotbollsspelare. Det är svårt att förstå hur man kan vara så bra helt enkelt. Nästa steg är att göra det över 30, 40 och 50 matcher. Han har gjort det i två matcher och man blir inte världsstjärna över en natt. Det kan gå upp och ner under ett år, speciellt när man är ung. Vi ska nog alla sitt lite lugnt i båten även om det är kul att det går bra. 

Sebastian Eriksson fick upp ögonen för Alhassan Yusuf under ett träningsläger förra sommaren när nigerianen provspelade. 

– Man såg direkt att det var en underbar fotbollsspelare och sedan har han fått jobba hårt ett tag och inte fått så många minuter. Men när man vågar kasta in de här killarna... ibland är det det som behövs, att man ger dem chansen helt enkelt. Man kan väl säga att han tog den, haha.