Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två mål på fyra minuter bäddade för Elfsborgsseger

Elfsborg studsade tillbaka efter förlusten mot Örebro.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Kalmars Erik Israelsson.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Toppen mot botten på Borås arena – utan några som helst överraskningar. 

Hemmalaget gick på knock före paus och jagar nu Malmö FF. 

– Vi är ett bättre lag och vinner rättvist, men avståndet till Malmö är för stort, säger Frick. 

Två mål på fyra minuter i den första halvleken (Frederik Holst och Jeppe Okkels), ett straffmål i början på den andra och tre poäng på kontot i toppstriden bakom Malmö FF. 

Skåningarna är åtta poäng före Elfsborg och har en match mindre spelad. Samtidigt är BK Häcken och IFK Norrköping med i toppstriden. 

– Vi siktar på att vinna varje match så får vi se vad det blir till slut, säger Per Frick efter 3-1-segern mot jumbon Kalmar FF. 

Elfsborg hade en tämligen enkel dag på jobbet mot Nanne Bergstrands gäng, där man från avspark till slutsignal kontrollerade tillställningen fullständigt. Mötena med smålänningarna brukar innehålla stentufft duellspel. 

Frick: Då är vi ett bättre lag 

– Vi visste ju att det skulle handla om det och hade pratat mycket om att vinna andrabollarna och där tycker jag att vi minst spelar lika i dag. Och då är vi ett bättre lag, säger Per Frick. 

Den spelmässiga dominansen av hemmalaget ledde till tre på varandra efterföljande hörnor, där Frederik Holst smällde in ledningsmålet i den 23:e minuten efter palaver i Kalmarförsvaret.

Fyra minuter senare var det dags igen – Rasmus Alm hittade Jeppe Okkels med en fin djupledspassning och dansken kunde enkelt rulla in 2-0 under Ole Söderberg. 

När Per Frick satte 3–0 på straff i början av den andra halvleken var det tack och godnatt för KFF – trots ett reduceringsmål av Erik Israelsson kom man inte närmre i målprotokollet. 

Tagit över efter Jesper Karlsson 

Frick har fått överta straffskjutandet nu när Jesper Karlsson har flyttat till Holland och AZ Alkmaar. 

– Jag tar gärna dem. Jag gjorde som senast i dag: kollar var målvakten går och lägger den i andra hörnet, det gick vägen i dag också. Skönt att vinna igen och att få normal utdelning. Vi har släppt in lite för många mål på slutet och hade snackat mycket om det. Den biten löser vi bra i dag, säger Per Frick.