Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kände själv att det inte funkade”

Precis innan paus satte Vibe sig ner i gräset. Foto: C More
Dansken tvingades lämna och ersattes av Robin Söder. Foto: C More

KALMAR/STOCKHOLM. Målskytt senast mot Helsingborg.

Men mot Kalmar tvingades Lasse Vibe kliva av redan före paus med skadekänning.

– Jag kände lite grann att det inte funkade och då tänkte jag att det bara var att kliva av, säger Vibe själv.

Matchen slutade 1-1 sedan André Calisir räddat en sen poäng åt gästerna.

IFK Göteborg gästar Kalmar FF under torsdagskvällen.

Efter en mållös och tämligen chansfattig förstahalvlek där hemmalaget Kalmar haft mest boll och skapat mest tvingades gästande IFK Göteborg till ett blytungt byte redan före halvtidsvilan.

Minuten före paus satte sig hemvändande stjärnan Lasse Vibe ner i gräset med skadekänning.

Blåvitts mardröm: Lasse Vibe utbytt med skada

Dansken klev av och ersattes i stället av Robin Söder, som var tillbaka i truppen efter hjärnskakning kort före matchen mot Djurgården.

– Mycket tråkigt att se, säger C Mores kommentator Björn Geijer.

Efter matchen sade Poya Asbaghi att det eventuellt kan röra sig om en bristning.

– Det kan vara en liten bristning i baksida lår. Men förhoppningsvis bara en liten, säger han.

Lasse Vibe själv:

– Tanken innan var att jag skulle spela en halvlek till 60 minuter så Robin kunde komma in och avgöra. Hade vi gjort det så hade alla varit glada, nu blev det att jag kände lite grann och då var det bättre att kliva av direkt när Robin ändå sitter där och kan spela, säger han.

Baksidan?

– Exakt. 

Hur länge blir du borta? Känner du att du klev av i rätt tid?

– Det är svårt att säga, vi får göra en bedömning. Jag kan inte säga mer än så men jag hoppas att jag klev av i rätt tid. Men vi får se i morgon när jag vaknar.

Blåvitt räddade sen poäng: ”Skönt”

I den andra halvleken hände desto mer.

Inbytte Robin Söder nickskarvade en boll som gick i ribban två gånger och dansade på mållinjen innan den togs om hand av Lucas Hägg-Johansson.

Gästerna steppade upp spelet en aning i andra halvlek. Kristopher da Graca klev ut och in kom Alhassan Yusuf.

Men det var Kalmar som visade effektivitet.

En djupledsboll nådde Isak Magnusson på högerkanten som vann sin duell mot Victor Wernersson. Inspelet på ett tillslag nådde Pape Dioufs panna som nickade in 1-0 till Kalmar i den 66:e minuten.

Kvitteringen skulle dock komma. I minut 89 seglade Giorgi Kharaishvilis hörna hela vägen bort till en ensamstående André Calisir som kunde nicka in kvitteringsbollen.

– Jag tycker vi har tålamod. Vi ligger under men fortsätter spela och till slut orkar de inte. Skönt att få in den, säger Calisir till C More.

– Jättebra slagen hörna och sen blir jag helt fri på bortre. Robin (Söder) gör en riktigt bra löpning där så de tittar mer på honom. Bara att sätta dit den, tur att det var nära.

Ilska i Kalmarlägret: ”Bättre lag än vad de är”

Det var frustrerat i Kalmarlägret efteråt.

Viktor Elm skickar en känga till IFK Göteborg.

– Det är en första halvlek som vi äger och är bättre än IFK Göteborg. Andra jämnar det ut sig lite, sen tycker jag att vi blir lite fega efter vi gör 1-0. Även om de inte skapar så mycket är det inte helt ologiskt att det blir 1-1, säger han.

– Vi är ett bättre lag än vad de är. Vi ska absolut inte vara nöjda med en poäng. Det känns som en stor jävla förlust. Vi får jobba och försöka skapa fler målchanser. Även att vi är det bättre laget skapar vi inte tillräckligt mycket, säger KFF-kaptenen.