Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tunga bilderna: ”Hälsenan av”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: Discovery Plus

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Sebastian Eriksson har drabbats av en ny jobbig skada.

Han rullades ut på bår mot Halmstad och hans hälsena ska nu vara av.

– Klart att det är ett väldigt stort avbräck för oss. Särskilt också eftersom han är en så fin och härlig människa utöver att han är en bra spelare, säger Mikael Stahre.

Sebastian Eriksson har tidigare i karriären kämpat sig tillbaka från två korsbandsskador och han har även haft problem med muskelbristningar.

Bland annat tvingades han lämna matchen mot Sirius innan uppehållet efter en bristning i baksida lår.

I hemmamatchen mot Halmstad under söndagskvällen satte sig Eriksson ner på planen innan ens 20 minuter var spelade.

– Han ser ut att ha riktigt ont, kommenterade experten Johan Arneng i Discovery Plus innan Eriksson rullades ut på bår och ersattes av Simon Thern.

Hälsenan av för Sebastian Eriksson

I slutet av den första halvleken berättade Discovery Plus reporter Ramin Nouri att Blåvitt redan hade gett ett besked om skadan.

– Det vi har hört från IFK Göteborgs läkare är att hälsenan är av på Sebastian Eriksson, säger Nouri i sändningen av matchen.

– När hälsenan går av är det en väldigt allvarlig skada. Det ser ut som att det sker utan kontakt. Det kommer hålla honom borta från spel länge. Det är så klart väldigt, väldigt tråkiga nyheter för Sebastian Eriksson och IFK Göteborg, säger experten Anders Andersson sedan.

”En bra kompis till mig”

IFK Göteborg vann matchen med 2-0 och efteråt fick Sebastian Eriksson sympati från flera håll. 

– Klart att det är ett väldigt stort avbräck för oss. Särskilt också eftersom han är en så fin och härlig människa utöver att han är en bra spelare, säger Mikael Stahre.

– Vi hoppas på det bästa, det enda vi kan göra nu är att stötta honom och hoppas att det inte är så allvarligt, säger Marcus Berg.

– Om det är allvarligt kommer vi stötta honom och önska honom en snabb återhämtning. Men jag är ingen doktor så jag kan inte säga mer än så nu, säger Tobias Sana.

Halmstads Mikael Boman har spelat med Sebastian Eriksson i Blåvitt.

– Det är jättetråkigt för honom. Det är en bra kompis till mig, vi spelade tre år tillsammans och vi har fortfarande bra kontakt. Jag pratade med honom i morse inför matchen så det är klart man lider med honom, säger Boman.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.