Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Får lämna – efter 16 år: ”Jättebesvikelse”

Emil Wahlström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Häckens sportchef Sonny Karlsson. Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Efter 16 år i BK Häcken får Emil Wahlström, 31, lämna klubben.

Mittbackens kontrakt kommer inte att förlängas.

– Jag känner en jättebesvikelse över att inte få vara kvar, säger Wahlström.

Emil Wahlström är en av BK Häckens riktigt stora kulturbärare.

Men efter 321 A-lagsmatcher för Hisingsklubben går parterna nu skilda vägar.

31-årige Wahlström sitter på ett utgående kontrakt som inte kommer att förlängas, meddelar Häckens sportchef Sonny Karlsson.

– Konkurrensen har hårdnat på den positionen, Emil är inte uttagen lika ofta och det står unga spelare bakom och stampar. Precis som när Emil en dag kom fram, måste det finnas möjligheter för nya talanger att ta steget in i truppen, säger Karlsson till klubbens hemsida om beslutet att inte erbjuda en förlängning.

Häckens sportchef Sonny Karlsson. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Etablerat Häcken som topplag

Emil Wahlström kom till Häcken från Backa IF som 15-åring – värvad av den dåvarande akademichefen Sonny Karlsson.

Bland meriterna finns allsvensk uppflyttning 2008, andraplats i allsvenskan 2012 och cupguld 2016. Wahlström har varit med om att etablera BK Häcken som ett topplag i svensk fotboll.

– I princip har det enbart varit framgångar om man ser tillbaka. Det är klubbens överlägset bästa period i historien och jag har fått vara med och bidra till den – det känns så klart oerhört bra. Och socialt har jag trivts från första början. Det har varit ens liv, ens familj, säger Emil Wahlström.

Emil Wahlström och BK Häcken går skilda vägar. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Prioriterat andra”

Wahlström hymlar inte med att han hade hoppats på en förlängning – men medger samtidigt att han hade börjat förbereda sig på det värsta.

– Det har funnits i mina tankar ett tag, i och med att vi har varit så många mittbackar och jag sitter på utgående kontrakt. Känslan har varit att man har prioriterat andra spelare före att förlänga med mig. Jag känner en jättebesvikelse över att inte få vara kvar, säger han.

31-åringen hoppas dock att han har många år kvar på fotbollsplanen.

– Min tanke har varit att jag skulle få ett erbjudande av Häcken, så det har inte funnits en tanke på att sluta. Jag är bara 31 år och känner mig bättre tränad än någonsin, så det vore konstigt att slänga bort de här åren när jag fortfarande känner att jag är bra. Men jag har varit i Häcken så länge, så det handlar mer om att landa i det här beslutet nu först. Klart jag har mycket att erbjuda på fotbollsplanen men det bygger på att en klubb vill ha mig och att jag vill satsa i den klubben.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!