Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfborgskross under stora kaosmatchen

Det dröjde drygt en minut innan Elfsborg tog ledningen mot FC Milhami Orsei.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Per Frick nickade fint in 3–0 målet precis innan paus.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Elfsborg kopplade greppet direkt från start mot Milsami Orhei. Till sist skrevs slutresultatet till 4–0. 

Men det som stack ut mest var att det moldaviska laget drog på sig tre utvisningar i den andra halvleken. 

En minut och 18 sekunder. Så lång tid tog det innan Leo Väisänen nickade in 1–0 till Elfsborg mot Milsami Orhei i det första mötet av den andra kvalomgången till Uefa Conference League. 

En riktig drömstart för hemmalaget som efter målet fortsatte att styra spelet och de efterföljande minuterna var de nära att utöka ledningen två gånger om. Men utan framgång.

2–0 målet skulle dock komma. Det dröjde till den 25:e minuten. Efter att ha fått bollen vid mittplan avancerade Jeppe Okkels framåt i banan och dundrade in bollen bakom gästernas målvakt.

Drygt en minut innan paus nickade Per Frick in 3–0 efter ett fint inlägg av Simon Strand. 

Tre utvisningar för gästerna

I den 65:e matchminuten kom ytterligare en smäll för Milsami Orhei då Vitus Amougui drog på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

Men situationen för gästerna skulle komma att bli ännu värre. I den 72:a minuten fick de sin andra utvisning och bara två minuter därefter sin tredje. Dessutom fick Elfsborg straff i samband med den tredje utvisningen. 

Straffen förvaltades dock inte på ett bra sätt - Marokhy Ndione sköt nämligen högt över. 

Milsami Orheis lagkapten Vadim Bolohan var en av tre spelare i gästerna som visades ut.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Järngrepp om dubbelmötet 

Det numerära överläget för Elfsborg skulle resultera i ytterligare mål framåt. Med tio minuter kvar sköt Frederik Holst 4–0. 

Det skulle också bli slutresultatet. En stark insats från boråsarna som i och med det satt sig i ett minst sagt starkt utgångsläge inför returen i Moldavien.