Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESFoto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
 Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Tränar med mask – spelar utan

Publicerad

GÖTEBORG. En smäll på näsan i premiären mot Trelleborg gav en fraktur.

Därför tränar André Calisir med mask.

– Han kan spela utan den, men vi har sagt att det är bättre att köra med den på träning, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi.

IFK Göteborgs mittback André Calisir har spelat 90 minuter både mot Trelleborg och Hammarby.

Och både han själv och Blåvitt räknar med att det ska bli så även mot Östersund.

Men när Blåvitt tränade på Kamratgården innan de åkte till Östersund sprang Calisir omkring med en ansiktsmask.

– Han behöver den inte på matchen. Han vill inte ha den på då, för han ser helt enkelt bättre utan, förklarar Poya Asbaghi.

En tuff konkurrenssituation

De enda som inte är speldugliga är långtidsskadade Patrik Karlsson Lagemyr och sjuke Kristopher Da Graca.

När IFK-tränaren beskriver läget i truppen gör han det med ett leende.

– Det är en speciell situation. Vi har en väldigt fräsch trupp. Vi har noll avstängningar och inga skador. Det skapar en tuff konkurrenssituation, säger han.

Gustav Engvall hoppade in och spelade sista kvarten mot Hammarby. Kan det snart vara dags för nyförvärvet att spela från start?

– Engvall blir mer och mer redo. Förmodligen kan han klara ännu mer speltid mot Östersund, säger Asbaghi.

Behöver hitta fler passningar

En snöplig förlust mot Hammarby senast, hur lång tid tog det för dig att gå vidare?

– Det gick snabbt. Jag var oerhört besviken direkt efter slutsignalen. Men redan i bilen på vägen hem började jag förbereda mig för matchen mot Östersund. 

Hur ska ni slå det tippade topplaget?

– Vi ska våga ta för oss mer i offensiven, ta mer initiativ och hitta fler passningar framåt än vi gjorde mot Hammarby, svarar Poya Asbaghi.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag