Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränade med Blåvitt – klar för IF Elfsborg

Jacob Ondrejka är klar för Elfsborg. Foto: Elfsborgs hemsida.
Stefan Andreasson. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Han provtränade med IFK Göteborg i höstas, men klubben valde att inte gå vidare. 

Nu har jättetalangen Jacob Ondrejka, 17, skrivit på för Elfsborg. 

– Det känns väldigt bra – en dröm som har gått i uppfyllelse, säger han till klubbens hemsida

Den kvicke yttern har gjort det bra i division 1 med Landskrona Bois och han har uppvaktats av ett antal större klubbar. 

I november provtränade han med IFK Göteborg i ett par dagar. 

– Det är mycket bättre fotbollsspelare här. En upplevelse, sa han då.  

Jacob Ondrejka efter träningen med Blåvitt. Foto: LOVISA WALDECK

Men Blåvitt har gott om yttrar och bedömde att Jacob Ondrejka skulle ha flera spelare före sig i kön och valde därför att avvakta, enligt GT:s uppgifter. 

”Inget jag hade trott på själv”

Under en period har det ryktats intensivt om en flytt till Elfsborg och efter segdragna förhandlingar är alltså alla parter överens om en övergång. 

– Elfsborg är en klubb som spelar bra fotboll, har bra supportar och en fin arena, säger han. 

Det blev 23 matcher, ett mål och en assist under 2019 i Landskorna Bois tröja. 

– Inget jag hade trott själv. Jag blev tillsagd att jag skulle upp till U19-laget inför året men sedan gick det väldigt fort. En, två träningar med A-laget så blev man kvar där uppe. Jag har vågat göra min grej, vågat utmana och skapat oreda i motståndarnas försvar. 

Jacob Ondrejka, som varit uttagen i det svenska P17-landslaget, är medveten om att det är en stor omställning från division 1 till allsvenskan. 

– Tempot är den stora skillnaden. Sedan är det ju bättre spelare och det finns fler spelare som kan göra skillnad. Men det känns som helt rätt steg för mig och att få träna och spela med allsvenska spelare gör att jag kan utvecklas ännu mer, säger han. 

Andreasson: ”Attraherar de främsta”

Klubbchefen Stefan Andreasson, som nyligen lockade över Alexander Bernhardsson från Örgryte, är förstås nöjd med rekryteringen. 

– Att Jacob väljer oss i konkurrens med andra klubbar precis som Alexander Bernhardsson tidigare gjort känns väldigt bra, det innebär att vi har en verksamhet som attraherar de främsta talangerna i svensk fotboll, säger Andreasson.