Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Sverige – är klar för klubb i MLS

Tom Pettersson lämnar Östersund och allsvenskan.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Tom Pettersson har ett förflutet i IFK Göteborg.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Tom Pettersson, 29, lämnar Östersunds FK efter tre säsonger.

Nu har han gjort klart med en ny klubb: FC Cincinatti i MLS.

– Det enda som grämer mig är att Zlatan drog härifrån, säger Tom Pettersson till TTELA.

Att han skulle lämna Östersund har stått klart sedan en tid tillbaka.

Nu har Tom Pettersson hittat sin nästa klubbadress.

Trollhättesonen har skrivit på för FC Cincinatti som den senaste säsongen gjorde sin första säsong i USA:s högstaliga MLS.

– Det här erbjudandet var inte mycket att tveka över, säger Tom Pettersson, som inte hymlat med att han vill flytta utomlands, till TTELA.

Kontraktet sträcker sig över två plus ett år och i förra veckan besökte Pettersson – som utöver ÖFK även spelat för Trollhättans FK, FC Trollhättan, Åtvidaberg, belgiska OH Leuven och IFK Göteborg – och sambon Johanna Almgren den amerikanska staden med drygt 300 000 invånare.

– USA känns som en trygg plats för oss och våra barn, de är små och anpassningsbara. Det är en stad med ett stort fotbollsintresse, de hade 26 000 i snitt per match första säsongen i MLS-ligan. De har en ny träningsanläggning och 2021 ska en helt ny arena så klar som är riktigt grym. Så det här är en klubb som satsar rejält.

”Det är bättre pengar än i Östersund i alla fall”, konstaterar Tom Pettersson.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

”Bättre pengar än i Östersund”

Hur mycket han kommer att tjäna vill han inte gå in på, men han konstaterar:

– Det är bättre pengar än i Östersund i alla fall ...

Tom Pettersson har tidigare kopplats ihop med IFK Göteborg – men nu går flytten alltså över Atlanten i stället. I en intervju med GT i november berättade han att han känner att han har sina bästa år framför sig.

– Absolut. Jag är 29 och har aldrig levt på min kvickhet så jag känner att jag har många år framför mig. De bästa åren är jag helt säker på att jag har framför mig. Det gäller bara att jag får komma till en miljö där jag är inspirerad till max, sa han.

Enligt Tom Pettersson är även Johanna Almgren, som har tre säsonger som assisterande tränare i ÖFK bakom sig, aktuell för ett jobb i FC Cincinatti.