Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alltid bra att ta poäng på bortaplan mot ett bra lag”

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Toppen mot botten. 

Elfsborg tappade värdefulla poäng hemma mot IFK Göteborg. 

– Det är alltid bra att ta en poäng på bortaplan mot ett bra lag, säger Roland Nilsson efter 0–0 i Borås. 

Elfsborg stod inför en måstematch för att inte tappa ytterligare mark på serieledare Malmö FF, som tidigare under söndagen slog toppkonkurrenten Häcken. IFK Göteborg, som låg på en kvalplats gästade i en match som innehöll hårda dueller men saknade de heta målchanserna. Närmast kom Per Frick när han styrde ett inlägg men bollen gick tätt utanför. 

– Jag har fått spela på olika positioner några matcher. Jag vet att, om jag spelar i en och samma position, så kommer jag göra det bra. Jag tycker att vi har gjort det bra under den första halvleken, säger Tobias Sana efter den mållösa halvleken.

Ndione nära att avgöra

– Vi slarvar lite men överlag är det en jämn halvlek. Det är tufft för båda lagen. Viktigt för oss att inte förlora den här matchen, säger Per Frick. 

Och just att förlora gjorde ingen av lagen. Jesper Karlsson, som spelade sin sista match med Boråslaget, hade ett gyllne läge för ett ledningsmål men frisparken sköts långt utanför. Elfsborg-spelaren Marokhy Ndione hade en jättechans i den 93:e matchminuten men nicken tog ribba ut och matchen slutade 0-0. Blåvitt tar därmed en poäng i bottenstriden som gör att de lämnar kvalplatsen. För Elfsborg betyder resultatet att det nu skiljer åtta poäng upp till Malmö FF. 

– Det är alltid bra att ta en poäng på bortaplan mot ett bra lag. I den andra halvleken klarar vi inte av att spela lika bra som vi gjorde under första 45, säger Roland Nilsson i Dplay. 

– Det var en tråkig match, om jag ska vara ärlig. Det var inte så mycket spel, utan mest långbollar. Det var inte den matchbild vi ville ha, säger Jesper Karlsson.