Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tog revansch – låg bakom allt i segern

Marcus Berg satte 2-0.

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Ett mål och en assist.

Tobias Sana tog revansch för straffmissen mot Häcken och ordnade segern hemma mot Halmstad.

– Alltid kul att bidra med mål och assist men det viktigaste är vår prestation och att vi tar tre poäng, säger han.

Två raka förluster inför matchen – men IFK Göteborg tog ledningen i slutet av första halvlek hemma mot Halmstad.

Gustaf Norlin hittade Tobias Sana vid den bortre stolpen, Sana klippte till på på hallvolley och bollen satt otagbart för Malkolm Nilsson Säfqvist i målet.

– Skönt att få in ledningsmålet precis innan halvtid. Alltid kul att få hjälpa laget med mål och det var skönt att revanschera sig efter straffmissen mot Häcken, säger Tobias Sana. 

Marcus Berg utökade

Sanas lag utökade sedan efter en dryg timmes spel och återigen vad det han själv som var regissör. Han hittade Marcus Berg med en perfekt djupledspassning och den tidigare landslagsanfallaren rundande Malkolm Nilsson Säfqvist innan han satte slutresultatet 2-0 i öppet mål.

– Det är inte ofta jag drar målvakten så, men det var fint. Det kändes skönt, viktigt att vi fick in det andra målet så pass tidigt i den andra halvleken, säger Marcus Berg.

– Det var en viktig seger, absolut. Vi gör en stabil insats och håller nollan vilket alltid är skönt. Vi tar även steg i vårt offensiva spel. Kommer till fler chanser än vad vi gjort innan, säger tränaren och fortsätter:

”Ett steg i rätt riktning”

– Jag tycker vi är trygga i vårt försvarsspel och släpper inte alls till många chanser. Ett steg i rätt riktning, vilket så klart är skönt. Vi är något skarpare än Halmstad och det gör att vi vinner med 2–0 i dag.

Segern tar Blåvitt upp på 22 poäng i allsvenskans tabell. Laget passerar därmed söndagens motståndare Halmstad och går upp på elfte plats.

– Det är så klart väldigt viktigt att vi vinner. Samtidigt betyder vår prestation lika mycket, idag gör vi en riktigt bra match och det tar vi med oss framåt, säger Tobias Sana. 

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.