Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobias Sana: ”Visar klubbens dignitet”

Tobias Sana.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. En avgörande cupmatch mot IFK Norrköping. 

Men det är inte den största snackisen i blåvita kretsar. 

– Om vi får en spelare som Hamsik så visar det klubbens dignitet. Det är där vi ska vara, säger Tobias Sana, 31. 

GT:s nyhet om att att den slovakiske världsstjärnan Marek Hamsik, 33, är på väg till IFK Göteborg har fått stor spridning. 

Om inget oförutsett inträffar får Tobias Sana och kompani inom kort sällskap av Napolis förre lagkapten. 

– Skulle en sådan spelare komma till oss... man behöver inte ens diskutera det. Har man gjort över 400 matcher för Napoli och varit kapten där så skulle han så klart kunna bidra med extremt mycket här. Det skulle förstås vara väldigt roligt, men förrän allt är klart...de som kommer kommer. Det är samma med Wendt och Berg, man får ta det när de väl är här, säger Sana och fortsätter: 

– Alla bra spelare vill vi ha till Blåvitt. Och Hamsik ska ju spela EM så man vet vad det innebär, men jag lägger inte någon större vikt vid det förrän något är klart. 

Sigthorsson redo för debut 

Samtidigt håller IFK Göteborg på med de sista förberedelserna inför söndags ödesmöte med IFK Norrköping på bortaplan. Blåvitt måste ta tre poäng för att avancera till kvartsfinal i Svenska cupen. 

– Vi har en bra känsla i laget och ska försöka bygga vidare på den förstahalvleken vi gjorde senast (Sundsvall, 1-1) så att vi hittar rätt i pressen. Gör vi det över 90 minuter har vi en stor chans att vinna, säger Tobias Sana. 

För första gången är nyförvärvet Kolbeinn Sigthorsson uttagen i IFK Göteborgs trupp. Han har tränat mycket på egen hand i vinter för att komma ikapp med den fysiska biten men bedöms nu vara matchredo, om än inte för 90 minuter. 

– Han är klass, vi vann ju två titlar tillsammans i Ajax. En targetspelare som är otrolig och får han vara skadefri kommer han att vara enorm för oss. Han är stark och lurig i sina löpningar, en annan slags forward som vi inte haft tidigare. Vi kan lägga upp bollar på honom så kan han hålla emot och han är även bra på att spela fram andra. En allround anfallare av hög klass, säger Tobias Sana.