Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobias Sana bestämd: ”Skiter fullständigt i vad folk säger”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tobias Sana, 31, var säker från straffpunkten på stopptid. 

Och hoppet lever för Blåvitt i cupen – men seger krävs mot IFK Norrköping borta. 

– Vi vet att vi har klassen i laget för att vinna, säger han. 

Alexander Jallow blev fälld precis före slutsignalen, Tobias Sana klev fram och räddade 1-1 mot Gif Sundsvall med matchens sista spark. 31-åringen har missat ett par chanser från elva meter, men han är förste straffskytt och det var inget snack om vem som skulle ta den. 

– 110 procent. Folk tvekar, men jag är inte rädd för det momentet. Jag har gjort det förut och skiter fullständigt i vad folk säger. Så länge tränaren sätter mig där tar jag den, så enkelt är det. Det ska vara mål och det är bara att gilla läget, hellre det än att man blir nervös och nu hann jag inte ens tänka. Men jag hade hellre gjort det på en fullsatt arena, det hade varit iskallare, säger Tobias Sana. 

I första halvlek hade han en farlig frispark som strök ribban. 

– Där ska jag göra mål. Jag har tränat på det och gillar att vara kritisk, det ska vara mål. 

Men det var nära. 

– Nära skjuter ingen häst. 

Sana: ”Det är gamla synder”

IFK Göteborg, med en 3-5-2-uppställning från start, dominerade före paus men fick inte hål på Gif Sundsvall. 

– Det är lite gamla synder, att vi inte gör mål på våra chanser. Men jag tycker att vi hittar rätt i pressen. Sedan har de en bra fyraminutersperiod i andra där de gör mål, vi måste få en helhet där vi gör det bra i 90 minuter, säger Tobias Sana. 

Nästa helg väntar gruppfinal mot IFK Norrköping borta. De regerande mästarna från Göteborg måste vinna för att avancera till kvartsfinal. 

– Vi har chansen och det ska vi ha som mentalitet. Vi vet att vi har klassen i laget att vinna en match mot Norrköping, säger Tobias Sana. 

Simon Thern gjorde sitt första framträdande i den blåvita tröjan när han byttes in med cirka 20 minuter kvar. 

– Skönt att få debutera så klart. Fotboll har jag spelat ganska länge så det glömmer jag inte. Det är mer fysiken som måste bli bättre så att jag orkar göra fler saker. Vi hade tryck på dem i slutet, men vi kan bli spetsigare, säger Thern, som har tre säsonger i just IFK Norrköping i ryggen. 

Thern: ”Han är näst bäst”

Hur slår man dem? 

– Jag har ingen jättebra koll just nu om man ser till hur Rikard (Norling) har ändrat. I fjol var vi extrema med vårt passningsspel, det som vi föll på var att vi var dåliga i försvarsspelet, så jag gissar att Rikard har lagt mycket tid på det. De är säkert svåra att sticka hål på, men de har mycket nytt där bak och det är alltid lite halvsvårt. Framåt vet vi att de har seriens näst bästa spelare (Sead Haksabanovic), säger Thern. 

Vem är bäst då? 

– Christiansen (Anders, Malmö FF) tycker jag väl är snäppet över.