Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobias Sana: ”Jag lägger ingen skuld på honom”

Tobias Sana och Blåvitt hade det tufft mot Kalmar FF.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Christian Kouakou skallade in 0-1 i eget mål.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Anfallaren Christian Kouakou nickade bollen i eget mål. 

Och IFK Göteborg är fast i botten efter hemmaförlusten mot Kalmar FF. 

– Jag lägger ingen skuld på honom. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger Tobias Sana. 

IFK Göteborg gjorde en mycket svag prestation mot bottenkonkurrenten Kalmar FF och föll med 2-1. 

– Vi krigar som fan men det är inte bra nog. Vi försöker, men det är lite det gamla spåret med ett mål (bakåt) och sedan ett till i ett ologiskt läge. Vi får inte med oss det vi vill och skapar inte tillräckligt med chanser, säger Tobias Sana. 

Kalmar FF avancerar upp till kvalplats och är två poäng bakom just Blåvitt på plats 13. 

– Vi är där vi var innan och nu har vi en vecka till nästa match. Då kan vi sätta grunderna och vi kommer att kriga. Vi kan inte fokusera på två poäng hit och dit, vi är där vi är. Nu får vi gnugga på olika saker, fortsätter Tobias Sana. 

Nilsson: ”Det tar väldigt hårt”

I slutet av första halvlek skallade Christian Kouakou, som ännu inte gjort något mål framåt för IFK Göteborg, in en Kalmar-hörna i egen kasse bakom målvakten Giannis Anestis. 

– Men vi förlorade inte på det och jag lägger ingen skuld på honom. Han ska inte gå hem och fundera på det, vi kämpar och löser det här tillsammans. Han ville rensa bollen, men tyvärr gick den in, säger Sana. 

Tränaren Roland Nilsson anser att den negativa psykologiska effekten av baklängesmålet var tydlig. 

– I gruppen blir det… det tar väldigt hårt och det syns på spelarna att man hänger med huvudet direkt och då blir det jobbigt. 

”Det finns ingen annan väg”

På frågan om hur han har stöttat Christian Kouakou svarar Blåvitts coach: 

– Fotboll är ett tufft spel ibland. Ett misstag kan bli kostsamt. Jag sa till honom att sådant händer. Man får ta det och jobba vidare. Det finns ingen annan väg. Vi får leva med det. 

Isak Magnusson kontrade in 2-0 efter att Blåvitt slarvat centralt på mittfältet. Pontus Wernbloom nickade in reduceringen på stopptid, men närmare än så kom inte hemmalaget. 

Christian Kouakou avböjde intervju efter förlusten.