Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobias Hyséns oväntade satsning efter avskedet

Tobias Hysén.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Köttbullar.
Foto: BEATRICE LUNDBORG / TT

Tobias Hysén, 36, har varit hemlighetsfull kring framtiden. 

Men nu kan GT berätta att Blåvittikonen ger sig in i restaurangbranschen i centrala Göteborg. 

– Jag känner att det saknas bra alternativ till de vanliga sportbarerna, säger han. 

Tobias Hysén avslutar karriären som elitfotbollsspelare.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Anfallaren hyllades stort när han i söndags avslutade elitkarriären på Gamla Ullevi. 

Förutom fortsatt fotbollspelande i de lägre divisionerna är det sedan tidigare också mer eller mindre klart att Tobias Hysén kommer att få någon form av roll i IFK Göteborg nästa år, men exakt hur den ska utformas är ännu inte spikat.

Hysén utanför Kamratgården.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Hysén öppnar restaurang

Men anfallaren har alltså fler planer på gång. Tillsammans med ett par andra blåvita, bland andra Patrik Glimberg och Joakim Hanäs som ligger bakom podden BBpodd på GT.se, öppnar han en restaurang i centrala Göteborg med gångavstånd till Gamla Ullevi. 

– Jag känner att det saknas bra alternativ till de vanliga sportbarerna. När man går ut för att kolla en match finns det nästan bara samma burgare, pommes och barbequesås att välja på oavsett var man hamnar. Därför är det kul att tillföra något annat i staden. Vi är inte en sportbar, vi är en restaurang där man kan se på sport – men också en plats där det bara är trevligt att träffas, äta, dricka och hänga.

Enligt säkra källor är din favoriträtt kebabpizza utan lök med stark sås. Kan man beställa en sån? 

– Haha, det har jag extremt svårt att se. I så fall får det bli en specialbeställning, men då kommer det att kosta. Men kökschefen bestämmer, så vi får nog hoppa över det. Hos oss äter du bra husmanskost med lokal känsla från Västkusten. 

Varför ger du dig in i krogbranschen? 

– Detta är en grej jag har tänkt på ganska länge och som jag har velat göra när jag slutar som elitspelare. När jag pratade om det med några blåvita kompisar visade det sig att de hade liknande tankar och då bestämde vi oss för att göra det tillsammans. 

Hysén hungrar efter mer.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tror stenhårt på konceptet

Alla sådana här satsningar lyckas inte. Ser du några risker? 

– Jag kan inte svara för hur andra har gjort, men vi har ett koncept och en idé som vi tror på stenhårt. Vi ser detta som ett långsiktigt projekt och kommer att lägga ner både hjärta och själ i restaurangen. Vi har arbetat hårt under en längre tid och tror att vi kommer att kunna öppna ett ställe som vi själva gärna skulle gå till. 

Blir det en Blåvittpub? 

– Jag hoppas att det kan bli en naturlig samlingsplats för många blåvita, oavsett om det är IFK-match eller om man bara vill käka, ta en öl och snacka fotboll. Men alla är förstås välkomna. 

Hur mycket kommer du att jobba där själv? 

– Jag står kanske inte i baren fem dagar i veckan, men jag kommer att vara på plats så mycket jag hinner. Dessutom ska jag ha ett finger med i det mesta kring matcher och massor av roliga specialevent i samband med dem. Jag är grymt peppad och det här ska bli jävligt kul. 

Restaurangen kommer att slå upp portarna i god tid före den allsvenska premiären nästa år.