Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tobias Hysén visar upp otäcka skadan

Tobias Hysén efter smällen.
Foto: KUNGSBACKA CITY FC
Tobias Hysén 2018.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ett sträckt ben rätt i ansiktet resulterade bland annat i bruten näsa och kraftig hjärnskakning. 

Men nu är Tobias Hysén, 39, tillbaka på fotbollsplanen igen – i en mask han har fått låna av IFK Göteborg. 

– Lite ovant men det funkar. Nu gäller det att hålla sig borta från sträckta ben, säger han. 

Hysén i Blåvitt-tröjan 2018.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

För drygt en månad sedan spelade Kungsbacka City en B-lagsmatch. 

Den ena målvakten var skadad, den andra på semester – då ställde sig den gamle Blåvittprofilen i målet, faktiskt inte en helt ovan position för honom. 

– Jag har stått ganska mycket på träning, det är viktigare att de andra utespelarna får speltid och träning. 

En stund före halvtidsvilan skulle Hysén lägga sig ner och plocka en förlupen boll samtidigt som mittbacken täckte bort motståndaren. 

– Men då klyver deras spelare vår mittback och träffar mig rätt i ansiktet med sträckt ben. En idiotgrej, det finns inget annat att säga, berättar 39-åringen. 

Tobias Hysén fick operera näsan.
Foto: KUNGSBACKA CITY FC

”Fullständigt vansinnig grej”

Bad han om ursäkt? 

– Just där och då var jag inte så mottaglig. Jag hade fullt upp med att känna efter om jag levde. Men ja, jag hörde att han bad om ursäkt, men det var ju en fullständigt vansinnig grej. Jag bröt näsan, fick en lindrig fraktur i okbenet och en fraktur bakom näsan samt kraftig hjärnskakning. Och vår mittback fick en fraktur i knät. 

Hur mår du nu? 

– Det är lugnt, jag har mått bra bortsett från de första dagarna. Jag har varit hos tandläkaren, röntgat huvudet och opererat näsan, så illa tilltyglad var den. Men allt har gått bra, så nu är det på det igen som gäller. Men jag ska hålla mig i andra änden av planen och undvika sträckta ben, haha. 

Under lördagen väntar derby mot Fjärås för Kungsbacka City. 

Läkarna har gett klartecken och Tobias Hysén har varit uppe på Kamratgården och fått låna Junes Barnys gamla ansiktsmask som ska skydda mot smällar. 

– Fredrik Larsson och Calle Persson i Blåvitt sa att jag skulle köra med mask ett tag för säkerhets skull och dem litar jag på till hundra procent. Det är lite ovant, men funkar okej.

Hysén har lånat ansiktsmasken av IFK Göteborg.
Foto: KUNGSBACKA CITY FC

”Är i gammal god form”

Nykomlingen Kungsbacka City ligger på tionde plats, precis ovanför strecket, medan Fjärås med en match mindre spelad är femma, dock bara tre poäng före Hysén och kompani. 

– Vi har haft ett struligt år och behöver få lite energi. Vi får tillbaka några spelare nu och behöver alla poäng vi kan få så vi slipper nedflyttningsstrid. 

Den spelande tränaren bänkade sig själv i första matchen, men startade sedan sju matcher (fyra mål) innan olyckan var framme. 

– Jag är i gammal god form rent fysiskt efter ”16 weeks of hell” (ett stenhårt kost- och fysprogram) och då tillför jag något på planen. Division fyra är ändå bra nivå, det finns väldigt många unga spelare som är jävligt duktiga, både tekniskt och taktiskt. I femman kunde man vinna även om man gjorde en halvdan match, det funkar inte i fyran. Egentligen går jag ju mest in för själva tränargrejen, men det är jävligt roligt att spela när man är i bra form, säger Hysén.