Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tidningens svar efter tränarens hårda kritik

IFK Göteborgs sportchef Poya Asbaghi. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi riktar hård kritik mot olika publiceringar i flera stora medier där han bland annat kallats för ”en bluff” och uppgetts få sparken.

Nu får han svar.

– Det är uppgifter som riktar sig direkt mot honom så jag förstår att han reagerar, säger Göteborgs-Postens sportchef Ulf Niklasson.

– En rutinerad tränare besvarar kritik från media genom att leverera resultat i matcher samt åstadkommer en sportslig utveckling, säger Aftonbladets krönikör Robert Laul.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi mötte pressen efter tisdagens träning. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Det var en uppretad Poya Asbaghi som svarade på frågor i samband med IFK Göteborgs träning på Kamratgården på tisdagsförmiddagen.

Hans irritation grundade sig delvis i Göteborgs-Postens nyhet under måndagskvällen att han skulle få sparken från klubben och ersättas av Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson.

– Det är totalt påhittat, säger Asbaghi.

Men Göteborgs-Postens sportchef Ulf Niklasson säger att tidningen fortfarande står fast vid publiceringen.

– Han får givetvis tycka vad han vill om våra uppgifter och vårt innehåll. Det står honom fritt. Samtidigt känner jag mig väldigt trygg i de uppgifter som vi har. Därför valde vi att publicera dessa. Det är uppgifter som riktar sig direkt mot honom så jag förstår att han reagerar, säger Ulf Niklasson.

 

LÄS MER: IFK-kaptenen: ”Vi var tvungna att lugna folk”

Publicerar nya uppgifter

Efter träningen ville Poya Asbaghi inte prata med GP:s utsända reportrar.

Hur hanterar ni det faktum att Poya Asbaghi nu inte vill svara på GP:s frågor?

– Det är naturligtvis inte bra och något vi måste ändra på. Vi måste kunna få prata med IFK Göteborgs tränare. Jag är övertygad om att detta kommer att lösa sig.

Göteborgs-Posten publicerade på tisdagen en ny text där de står fast vid att det kommer att ske förändringar på ledarsidan i IFK Göteborg och att en presskonferens kommer att hållas inom ”den närmaste tiden”. 

Göteborgs-Postens sportchef Ulf Niklasson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kallades för bluff

Poya Asbaghi var i samband med tisdagens träning även öppet irriterad på att ha blivit kallad för ”en bluff”.

I en krönika publicerad på Aftonbladet.se under måndagen skrev krönikören Robert Laul: 

Min bild av Poya Asbaghi så här långt i hans karriär är att han är en bluff som fotbollstränare. En snickesnackare som säger precis sådant supportrar, styrelsefolk och sponsorer vill höra", skrev Aftonbladets krönikör Robert Laul.

 

”Har blivit hans identitet”

Texten gick inte obemärkt förbi hos den 33-årige tränaren.

– Han (Laul) har varit ganska tydlig med att han gillar hur Blåvitt var förut – och jag står för det motsatta. Han får jättegärna tycka så och han får jättegärna framföra kritik mot mitt arbete. Men på något sätt har detta eskalerat till någon personlig grej. Jag har träffat alla journalister som skriver om Blåvitt här på Kamratgården. Han är den enda som inte har varit här, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Han står på avstånd och pratar om att jag är en slags bluff. Att hitta på saker om hur mitt arbete har varit i klubbar som jag har varit i tidigare… då känner jag ”okej, det är den värld vi lever i”. Men varför kan man inte ha lite mer respekt? Det är bara en fråga.

Aftonbladets krönikör Robert Laul. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

 

”Absolut inget personligt”

När GT når Robert Laul svarar han på Poya Asbaghis ord.

– En rutinerad tränare besvarar kritik från media genom att leverera resultat i matcher samt åstadkommer en sportslig utveckling. Jag hoppas att Poya motbevisar mig under matcherna i stället, det hade varit det bästa för IFK Göteborg.

Har du något personligt mot Poya Asbaghi?

– Absolut inget personligt. Poya är sympatisk och en lovande, ung tränare. Jag önskar honom all lycka med livet och karriären. Men vi måste kunna diskutera det som händer på planen.

– Varför får Robin Söder inte mer hjälp på topp? Vilken intern debatt föregick besluten för Blåvitts stora kursändring? På vilket sätt har Poya utvecklat Blåvitt? Vad talar för att något verkligen kommer bli bättre 2019? Det här är viktiga frågor för alla som bryr sig om Blåvitt, menar Laul.

 

IFK Göteborg möter Brommapojkarna måndag 22 oktober efter det pågående landslagsuppehållet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!