Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitt sätter munkavle på tidigare misstänkta spelaren

Blåvitts träningsanläggning under lägret i Portugal. Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅN
IFK Göteborg befinner sig på träningsläger i Lagos, Portugal. Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/LAGOS. Förundersökningen mot den spelare i IFK Göteborg som misstänktes för kvinnomisshandel har lagts ner.

I dag var spelaren med och tränade med Blåvitt under lägret i Portugal.

Samtidigt stoppar klubben honom från att göra intervjuer.

– Inga kommentarer, säger spelaren själv.

Det var förra måndagen som GT kunde avslöja att en av IFK Göteborgs spelare satt anhållen misstänkt för misshandel av en kvinna. Efter två dagar släpptes spelaren på fri fot men utredningen fortsatte. I samband med frisläppandet uppgav åklagaren att Blåvitt-spelaren var på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Det är den högre graden av misstanke. 

Under tiden stängde klubben av spelaren – inledningsvis under en period av två veckor, vilket skulle göra att han bland annat skulle missa det pågående träningslägret i Lagos, Portugal – men när GT tidigare den här veckan kunde berätta att förundersökningen lagts ner lät Blåvitt spelaren ansluta till lägret.

”Klubben har nåtts av besked att den spelare i IFK Göteborg som varit misstänkt för brott nu är fri från misstanke och att inget åtal kommer att väckas. Detta innebär att klubben, i dialog med spelaren, väljer att möjliggöra för honom att återförenas med resten av laget per omgående”, skrev IFK Göteborg på sin hemsida tidigare i veckan.

Advokaten: ”Fanns ingen substans”

Beslutet att lägga ner förundersökningen fattades under tisdagen av åklagaren, som i sitt nedläggningsbeslut skrev:

”Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott. Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt.”

Advokaten Max Ahlgren, som har företrätt spelaren, beskrev det som en stor lättnad för sin klient, men sa samtidigt att beslutet var väntat:

– Det fanns ingen substans i de misstankar som lades fram.

Tränade med Blåvitt

Nu är Blåvitt-spelaren på plats hos IFK Göteborg i Portugal och under fredagen deltog han när spelartruppen tränade i Lagos.

GT har varit i kontakt med IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson som låtit hälsa att klubben inte kommer att lämna några ytterligare kommentarer.

Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi avböjer att uttala sig i frågan.

Inte heller spelaren själv kommer att göra några intervjuer, något klubben har bestämt.  Det beskedet fick GT under fredagen. När spelaren gick förbi journalistkåren vid Blåvitts träningsanläggning i Portugal sa han kort:

– Inga kommentarer.

Såväl klubben som spelaren lägger alltså locket på – och det gäller minst träningslägret ut.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!