Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Therns ilska: ”Jag är jävligt besviken”

Simon Thern besviken på IFK Göteborgs insats.
Foto: Discovery Plus/Skärmdump

Simon Thern var rejält besviken på IFK Göteborg.

Laget föll med 3-1 borta mot AIK efter en mardrömslik inledning på matchen.

– Jag jävligt besviken på första 10-15. Vi måste ju liksom passa bollen till varandra, säger Thern i Discovery Plus.

IFK Göteborg fick en mardrömsstart borta mot AIK när Nabil Bahoui satte två mål inom loppet av åtta minuter.

Blåvitts start på matchen gjorde mittfältaren Simon Thern rasande.

– Man kan inte komma till Friends och tro att det löser sig av sig självt. Att man inte kan vara aktiv och spela fotboll och passa bollen till varandra, säger Thern i Discovery Plus i halvtid.

Han fortsätter:

– Jag tycker att första 10-15 är det för mycket harar som springer runt och man är rädd och det blir tryck. Jag är jävligt besviken på den inledningen, det där därför vi ligger under med 2-0.

Simon Thern sågar IFK Göteborg

Simon Thern själv fixade reduceringen för Blåvitt när han nickade in ett inlägg från Tobias Sana i den 25:e minuten.

Men inte långt senare drällde Oscar Wendt med bollen efter en hörna och Eric Otieno kunde kontra in 3-1.

– Vi får en reducering men vi släpper in ett skitmål. Vi hade lite momentum tycker jag, där det kändes som att vi fick lite grepp på det. Men som sagt är jag jävligt besviken på första 10-15. Vi måste ju liksom passa bollen till varandra. Man kan tala om intensitet och kämpa hur mycket som helst men passar man inte till en blåvit, visar sig, är aktiv och vill spela fotboll spelar det fan ingen roll vad man gör, säger Thern i Discovery Plus.

Mållöst i andra halvlek

I andra halvlek höll Blåvitt tätt bakåt men matchen slutade 3-1 till AIK. Tränaren Mikael Stahre var besviken på presskonferensen efter matchen.

– Det blev ju en väldigt svag Blåvitt-insats denna kväll. Vi gör en insats första femton minuterna som är mindre bra. Vi hamnar i någon form av lamt läge minst sagt. Vi kommer inte in i press och spelar bollen till fel spelare. AIK kommer ut energifyllda och med tydlig riktning i sitt spel. Det blir jävligt mycket vikt på stången med 1-0 och 2-0, där är vi gigantiskt illa ute. Med tur gör vi 2-1 och plötsligt är det match igen, säger Stahre.

– Vi känner att vi får lite kraft men det tar inte många sekunder innan det är 3-1 och då är det en gigantisk uppförsbacke igen. I andra halvlek handlade det om att få stopp på blödningen så att det inte blev en massiv förlust. Sett till helheten är det här en massiv förlust.

Marcus Berg efter matchen:

– Jättedålig start av oss, vi kommer in helt in i matchen. Borta mot AIK får man inte släppa in två tidiga mål. Vi gör 2-1 och sedan gör de 3-1 och då blir det riktigt tufft. AIK är stabila och vi hotar de inte riktigt.

– Spelar du AIK borta måste du vinna dueller och ta löpningar. Det är grundsaker som du måste göra rätt, vi kommer helt fel in i det och de hittar ytor att spela genom oss. Vi kanske står för högt, jag vet inte! Man springer hemåt i stället för att bygga ett eget spel.

”Blev en chock och panik”

Känner du att ni spelare tror på det ni gör?

– Vi måste göra det tillsammans! Grundläggande grejerna som att vinna dueller och ta löpningar, vinner AIK alla 50-50 dueller får de tryck på oss. AIK gör två tidiga mål, det blev en chock och panik för oss! Vi försöker hålla tätt bakåt i andra halvlek så det inte rinner i väg men vi skapar inte något stort heller.

Det är en rivalmatch. Hur tänker du kring att ni gör en så svag prestation?

– Det är skit. Efter Halmstadmatchen hade vi något att bygga på men med den starten, fotboll handlar om att göra grundsaker bra. Det handlar om att stå med bröstet ut och spela för tröjan.

Vad säger du till laget?

– Jag sa ”Gå in i dueller, det här håller inte!”. Vi gick dit fast ändå inte. AIK måste känna att vi är där. Vi hade inte riktigt det och de fick spela igenom oss.

Resultatet gör att AIK går upp i serieledning och att IFK Göteborg är kvar på elfte plats i tabellen. De 22 poängen gör att laget har fem poäng ner till Mjällby på kvalplatsen.

Se fler allsvenska höjdpunkter