Thern: ”Vi får väl se om Hamsik platsar”

Här anländer Marek Hamsik på svensk mark
Marek Hamsik är på väg till IFK Göteborg.
Foto: INSIDEFOTO / IMAGO/INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Hamsik är en ikon i Serie A-klubben Napoli.
Foto: NURPHOTO/REX SHUTTERSTOCK / NURPHOTO/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Blåvitts Simon Thern.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. Marek Hamsik är muntligt överens med Blåvitt och väntas inom kort landa i Göteborg för att slutföra övergången.

Nyheten slog ned som en bomb och överraskade även spelare i IFK - som välkomnar värvningen.

– Det är väl klart att det är en av flasharna man reagerat på mest, säger Pontus Wernbloom.

Det var i fredags som SportExpressen kunde avslöja att den slovakiske världsstjärnan och förre Napoli-kaptenen Marek HamsikB, 33, bara är detaljer ifrån IFK Göteborg. Slovaken är muntligt överens med Blåvitt om ett kontrakt och väntas landa i Göteborg inom kort för att slutföra övergången. 

På söndagskvällen spelade Blåvitt 1-1 borta mot IFK Norrköping, vilket innebär respass ur svenska cupen, och efteråt kommenterade tränaren Roland Nilsson uppgifterna.

–– (skratt) Ja... först ska han komma hit och vara på träningarna innan man behöver fundera på det. När han väl är där så kan vi ta det snacket.

”Förväntningarna är enorma”

Vad säger du generellt om Hamsik-värvningen?

– Jag brukar inte uttala mig om spelare mer än att det är en solklart duktig fotbollsspelare annars hade han inte spelat där han spelat. Som sagt, när spelaren står på min träningsplan då kan jag uttala mig.

Har han landat?

– Jag har inte en aning.

Simon Thern:

– Mm, det ska bli spännande, säger han med ett leende och fortsätter. Det är en fantastisk spelare. Jag hade riktigt bra koll på honom när han var i Napoli, nu har jag bara hört från samba Sam (Sam Larsson) när han spelade med honom i Kina. Självklart hade det varit trevligt att spela med honom.

Har du landat i det att det är på väg att hända?

– Jag tror så här. Förväntningar kommer att vara enorma, det är en förbannat bra fotbollsspelare men han kommer inte springa runt och göra fem mål i varje match. Marek är fantastisk med bollen och han kommer ge oss en dimension till i vårt spel och hjälpa oss att bli ett bättre lag. Vad jag har hört så är det ett superproffs som är jätteödmjuk inför vad som komma skall.

Det börjar bli tajt om platserna nu.

– Det är så det ska vara. Vi får väl se ifall han platsar (skratt).

Wernbloom om Hamsik

Pontus Wernbloom var fåordig när han fick svara på frågor om slovaken:

– Vi får väl se om han kommer. Vi kan väl ta det då (skratt).

Vad säger du om värvningen?

– Vi kan prata om den ros i hamn så klart, det är enklare att prata om den då och då kan vi prata länge.

Du är lite hemlighetsfull här?

– (skratt) Jag har lika mycket koll som ni har liksom. Jag läser det ni skriver och får en flash på telefonen, det är väl klart att det är en av flasharna man reagerat på mest.

– Vi får se vad som händer och sker. Men det hör ju inte till vanligheterna att det kommer sådana flashar i allsvenskan.