Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tar tid att repa sig – är fortfarande apatisk”

Sebastian Eriksson under en träning med IFK Göteborg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Jakob Johansson, 30, Mattias Bjärsmyr, 34, och Pontus Wernbloom, 34, står över cupmötet med Husqvarna. 

Men Sebastian Eriksson, 31, är tillbaka i truppen – samtidigt försöker han lägga tiden i Italien bakom sig. 

– Det är skönt att vara fri, men jag är fortfarande apatisk, säger han. 

Veteranen är på strålande humör efter ett pass i solen på Kamratgården. Han pustar ut efter lite specialträning med Roland Nilsson. 

Duon nötte, kanske aningen oväntat, inkast. 

– Det kan vara någon sak man aldrig tänkt på innan och det kan vara bra att lära sig det. Det är inte bara att vara stark i armarna utan i hela kroppen, säger Sebastian Eriksson. 

IFK Göteborgs nye tränare utvecklar: 

– Det gäller att få rätt båge på bollen och för att få fart måste du få till en snärt och det får du genom att böja tillbaka ryggen. 

”Jag känner i alla fall att jag kan spela och det är ett bra tillfälle att få en match”, säger Sebastian Eriksson som är tillbaka i Blåvitts trupp i kväll.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
”Jag känner i alla fall att jag kan spela och det är ett bra tillfälle att få en match”, säger Sebastian Eriksson som är tillbaka i Blåvitts trupp i kväll.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Skadade sig mot Mjällby 

Långa inkast har blivit ett allt tydligare vapen i den moderna fotbollen. 

– Det har blivit mycket mer nu än tidigare. Kan man få in bollen i straffområdet och man är bra där inne kan det resultera i något, säger Roland Nilsson. 

Sebastian Eriksson skadade sig mot Mjällby i comebacken i den blåvita tröjan för en månad sedan, men är nu redo för spel igen. Mycket talar för att han startar mot Husqvarna borta på onsdagskvällen när IFK Göteborg inleder jakten på sin andra raka cuptitel. 

– Jag känner i alla fall att jag kan spela och det är ett bra tillfälle att få en match. Men jag vet av erfarenhet att det brukar vara tuffa matcher. Det har egentligen alltid handlat om vilken inställning vi går in med. När ett division 2-lag har en bra dag kan vad som helst hända. Det gäller att släcka det och framför allt hålla ett allsvenskt tempo så att de inte får någon vätska från början, säger den 31-årige dalslänningen. 

Sebastian Eriksson lägger sällan några fingrar emellan.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Problem med lönen i Italien 

I vintras flyttade Sebastian Eriksson till Serie A-klubben Genoa, men det gick inte som önskat. Inte en enda spelminut och när coronaviruset slog till blev han isolerad i ensamhet i tre månader. Dessutom blev det strul med löneutbetalningarna, men nu är det löst ”hyfsat” och han njuter av att vara hemma igen, även om tabelläget kunde ha varit betydligt bättre. 

– Det är skönt att känna sig fri igen. Men det tar tid att processa vad man varit med om. Man är fortfarande apatisk. Testa att sätta dig så i tre månader så får du se vad som händer. Jag gillar inte att vara ensam och jag var helt själv. Det sätter sina spår, men nu mår jag skitbra.

– Man får försöka bearbeta det och det tar lite tid att repa sig, men det är underbart att vara hemma i Sverige och få vara här uppe igen. Man måste hitta tillbaka till det normala, vad det nu är med tanke på allt som har hänt i år. 

På frågan om han har något annat att tillägga innan intervjun avslutas svarar Sebastian Eriksson snabbt och med ett stort leende: 

– Heja Blåvitt.

”Det är skönt att känna sig fri igen”, säger Sebastian Eriksson.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

TV: Hysén efter Blåvitts Europauttåg

Tobias Hysén om IFK Göteborgs förlust mot FC Köpenhamn i Europa League-kvalet.