Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talangens svar – efter Hyséns ord

Benjamin Nygren. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Tobias Hysén. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Tobias Hysén tror på IFK Göteborgs unga talanger, men betonar vikten av långsiktighet. 

Och jättelöftet Benjamin Nygren – som slog till med två mål mot Örebro – har ingen brådska. 

– Tålamod är sjukt viktigt, speciellt för oss unga, säger anfallaren efter 3-1-segern. 

Inför den avslutande omgången sa Tobias Hysén följande om IFK Göteborgs ungdomar i allmänhet och Benjamin Nygren i synnerhet: 

– Han har alla förutsättningar för att kunna ta ett riktigt steg. En ordentlig försäsong och med lite hjälp på vägen så kan han bli hur bra som helst. Det finns många som med rätt inställning och rätt tålamod kan bli jättebra. Man blir inte en A-lagsspelare på en vinter.

Hysén, som har gjort sin sista match på elitnivå, tycker att många tonåringar har för bråttom. 

– Bara för att de blir uppflyttade tror de att de ska få spela. Jag kom upp i BK Häckens A-trupp i april-maj 1999. 2001 gjorde jag min första riktiga säsong när det blev 14 matcher. Jag tränade och spelade U-matcher i två år. I dagens läge... de unga spelarna har inte tålamodet till det, men det måste man ha. 

”Gör en jävla bra match”

Benjamin Nygren, som har jagats av Europas alla största klubbar innan han skrev på ett A-lagskontrakt med IFK Göteborg, har inte läst vad Hysén har sagt men håller med till fullo.

– Det är lätt att sväva i väg bara för att man gör en bra match. Jag gör en jävligt bra match i dag, men man får inte glömma att jag är ung. Jag kan inte göra en sådan här insats varje match. Sen är det sjukt viktigt att ha tålamod, det är en jäkla nyckel, säger han till GT efter att ha blivit tvåmålskytt borta mot Örebro, hans första fullträffar i allsvenskan. 

– En bra insats. Skitkul, en rolig match. Kul att vi tar tre poäng i den sista matchen. Och att få göra sina första mål... det är något man drömt om. Jag kommer aldrig att glömma det här. 

”Får fira på tåget”

Vad sa lagkompisarna efteråt? 

– De sa grattis och tyckte att de var skitkul. De tyckte att jag gjorde en bra insats. 

Hur firar du detta? 

– Jag ska åka tåg till Bosön. Träningsläger med landslaget väntar. Jag får fira på tåget, haha. 

Benjamin Nygren hoppas på mer speltid nästa år. 

– Det är klart, det är mitt mål. Jag ska träna hårt i vinter och försöka utvecklas så mycket som möjligt. Det är det jag fokuserar på, för jag vill spela mer nästa år.