Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen kan få chansen från start: ”Är i bra form”

Dagens tre största sportnyheter
Adil Titi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Victor Wernersson är avstängd. 

Då kan Adil Titi, 19, komma att få chansen från start för IFK Göteborg. 

– Det hade varit grymt kul att få spela, säger han. 

IFK Göteborg har haft en fin första halva på säsongen och ligger efter 17 spelade omgångar på en stabil femteplats i den något haltande allsvenska tabellen. 

Upp till nuvarande serieledaren Malmö FF är det för tillfället endast sju poäng, då har skåningarna dessutom en match mer spelad. 

Med tanke på den tuffa konkurrens det är om topplaceringarna gäller det förmodligen att inte tappa för många poäng i de kommande omgångarna om man vill haka på topplagen. 

Men IFK Göteborg och Poya Asbaghi känner ingen stress över att hinna med tåget. 

– Det är ingenting som vi känner är ett måste. Vi vill fortsätta spela bra fotboll och så länge vi kan vara med och slåss om någonting är det klart att det är väldigt kul både för oss och för våra fans, säger Asbaghi. 

– Sedan är det klart att det påverkar vår konkurrenssituation när lagen som är ute i Europa, till exempel Häcken, åker ut tidigare än vad de hade tänkt. 

Lasse Vibe fortfarande skadad

När IFK Göteborg nu ställs mot Örebro är det ett något annorlunda motstånd som väntar än IFK Norrköping, som man spelade 0–0 mot i förra omgången. 

– Ett motstånd som har gjort det bra på sistone, framför allt hyllar jag deras effektivitet. De har gjort åtta mål på två matcher. Sedan är Örebro ett lag som kan ligga på egen planhalva i 90 minuter och vara bekväma med det. Det gör det väldigt svårt att komma igenom deras kompakta försvar. 

Mot Örebro får Blåvitt dock klara sig utan både Lasse Vibe och Victor Wernersson. 

Lasse Vibe dras fortfarande med skada och är ännu inte åter i träning med övriga laget. 

– Förhoppningsvis kan han börja göra lite maxtester under nästa vecka och sen får vi se hur snabbt han kan komma in i träning med övriga igen, säger Poya Asbaghi. 

Victor Wernersson å sin sida är avstängd efter att ha dragit på sig tre gula kort. 

– Jag tror att vi har bestämt oss vem det blir som får starta i stället, men det får ni se en timme innan match. 

Adil Titi kan få chansen

En tänkbar startspelare är 19-årige Adil Titi. Titi har hittills gjort två inhopp i allsvenskan under våren och har tränat ute på Wernerssons position den senaste tiden. 

– Det hade varit grymt kul att få spela, det är alltid kul att få spela i allsvenskan, säger Titi. 

Vad tror du om dina chanser?

– Jag gör mitt bästa bara och hoppas på det bästa, sedan är det självklart tränarens beslut att ta. Jag kommer stå bakom hans beslut oavsett vem som får chansen. 

Känner du dig redo?

– Ohja, självklart. Jag känner mig i bra form och tycker att det känns väldigt bra. 

Poya Asbaghi om Adil Titi:

– Han har tränat på den positionen väldigt mycket de senaste månaderna för att han har egenskaper som passar väldigt bra där. Han är en av de som när han kommer upp i hög fart, har högst fart av alla. Den absoluta snabbheten är en styrka precis som hans vänsterfot och fysik.