Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen är tillbaka efter korsbandsskadan

Rasmus Wikström.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Wikström fick bäras ut på bår efter en korsbandsskada i matchen mot Falkenberg den 12 augusti.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Startdebuten mot Falkenberg blev en mardröm för IFK Göteborgs mittbackstalang Rasmus Wikström, 19.

Men efter en nio månader lång rehabilitering börjar han nu närma sig en comeback – och gjorde under fredagen sin första träning med laget.

– Riktigt kul att träna med gubbarna igen, säger han.

Det var den 12 augusti i fjol, i Blåvitts hemmamatch mot Falkenberg som oturen var framme för mittbackstalangen Rasmus Wikström.

19-åringen som gjorde sin startdebut i A-laget hann bara spela ett par minuter innan en otäck skada satte stopp, och han tvingades bäras ut på bår.

Dagen efter kom läkarna med beskedet att korsbandet var av och säsongen 2019 var över.

Tillbaka i träning efter nio månader

– Det var ett trauma. Jag kunde gå efter skadesituationen och jag hann väl tänka att det kanske inte var någon fara men när jag skulle springa snabbare kände jag att något inte var på plats. Då var det tungt, har han berättat i en tidigare intervju i GT.

Men nu, lite drygt nio månader senare, är 19-åringen på väg tillbaka i spel igen.

Under fredagen gjorde Wikström sin första lagträning efter skadan.

– Jag var med på första delen av träningen, när vi körde possession. Det kändes jättebra och så klart riktigt kul att träna med gubbarna igen, säger han.

Inga bakslag?

– Nej, inte alls. Det kändes bara positivt.

”Har klarat att hålla humöret uppe”

Trots att skadan kom med värsta tänkbara tajming för Wikström, precis när han fick sin stora chans i A-laget, så har han försökt se ljust på den långa rehabiliteringsprocessen.

– Det har varit upp och ner så klart. Men till stora delar tycker jag ändå att det har gått bra, jag har klarat av att hålla humöret uppe och varit positiv, försökt blicka framåt. Samtidigt vet jag att det fortfarande är en liten bit kvar, men att jag nu har fått möjligheten att känna på det igen känns grymt kul.

När räknar du med att vara tillbaka i fullt slag?

– Det är svårt att säga. Jag har satt upp mindre mål hela vägen. Nästa är att komma i gång på riktigt, och det kan fortfarande ta ett litet tag då jag har några moment jag behöver ta mig igenom. Så vi får se, men det känns positivt att ha kommit i gång i alla fall, säger han.

”Då mår man bara dåligt”

Hur ofta har du mentalt gått tillbaka till det som hände den 12 augusti?

– Jag har försökt att inte tänka jättemycket på det, faktiskt. Då mår man bara dåligt. Det handlar mer om att glömma det som varit och blicka framåt, lita på att min kropp tar steg i rätt riktning för att ta mig tillbaka till fotbollen.

Wikströms positiva skadebesked är en i raden glädjande nyheter för Blåvitt i veckan.

Under onsdagen och torsdagen presenterades två profilstarka värvningar i Jakob Johansson och Alexander Farnerud.

– Lagmässigt känns det fantastiskt bra. Vi har en bra känsla i gruppen och kring hela ledarteamet, så man ser fram emot att det ska dra i gång, säger Wikström.

En annan spelare som också fått kämpa med en lång rehabilitering i Blåvitt är mittfältaren Patrik Karlsson Lagemyr, som precis som Wikström ådrog sig en korsbandsskada under fjolårssäsongen.

”Att få vara med i samma possession som Rasmus Wikström idag gjorde mig sååååå stolt! Så som vi har kämpat och äntligen är vi på en fotbollsplan tillsammans”, skriver ”Paka” på sitt Twitterkonto.

 

LÄS MER: ”Det var ett trauma – något var inte på plats” 

LÄS MER: Talangens mardröm: Korsbandet är av 

LÄS MER: ”Fruktansvärt – jag lider med honom” 

https://twitter.com/pakalagemyr/status/1261262583765577729