Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken om cupknallen mot Haaland: ”Helt sjukt”

Sebastian Ohlsson och lagkamraten James Lawrence.
Foto: DENNIS EWERT/RHR-FOTO VIA IMAGO

En rejäl knall i tyska cupen. 

Världslaget Borussia Dortmund med Erling Haaland, 21, i spetsen åkte ut mot Sebastian Ohlssons FC St. Pauli från andradivisionen. 

– Helt sjukt, en match man kommer att minnas hela livet, säger Blåvitts förre lagkapten. 

Den svenske högerbacken var en av planens bättre spelare och satte knappt en fot fel. 

– En match som passade mig perfekt med mycket dueller och mycket man mot man. Det kändes bra direkt från start, skönt att få göra en riktigt bra prestation efter skadorna. För fyra dagar sedan gjorde jag min första 90-minutare på tio månader och så har jag varit lite krasslig i dagarna, så kroppen sa ifrån lite på slutet, säger Sebastian Ohlsson, som byttes ut efter 75 minuter. 

Då hade han, enligt twitterkontot Swedestats, vunnit nio av elva dueller längs marken, två av två i luften och bland annat slagit två så kallade nyckelpassningar. Och det var inte direkt Borussia Dortmunds reserver som stod på andra sidan. 

Erling Haaland (mitten) och hans lagkamrater Thomas Meunier och Mats Hummels i Borussia Dortmund.
Foto: ACTION PRESS / SHUTTERSTOCK

”En match man kan ta med sig länge”

Cupen är väldigt stor i Tyskland, Borussia Dortmund är regerande mästare och de skickade sitt bästa lag till Millerntor-Stadion i Hamburg. Spelare som Thorgan Hazard, Erling Haaland, Marco Reus, Jude Bellingham, Axel Witsel och Mats Hummels fanns med från start. 

– Världsspelare på varje position, så vi visste att det skulle krävas en jävla prestation, men vi försökte spela vårt spel och jag tror att de fattade ganska snabbt att det skulle bli tufft, säger Sebastian Ohlsson. 

FC St. Paulis anfallare Etienne Amenyido gjorde 1–0 redan i minut fyra och ett självmål senare i första halvlek betydde 2–0. Haaland reducerade på straff efter knappa timmen, men Ohlssons lag, som toppar den tyska andraligan, höll undan och är klart för kvartsfinal. 

– Helt sjukt att vi lyckades vinna, men vi gjorde det bra, försvarade oss klokt, höll i bollen när tillfälle gavs och pressade högt när vi kunde. En match man kan ta med sig länge och se tillbaka på efter karriären. 

Foto: NORDPHOTO GMBH/ WITKE/ IMAGO IMAGES
Foto: SEBASTIAN RÄPPOLD / MATTHIAS KOCH VIA IMAGO

Fick en armbåge av Haaland

Den största du spelat? 

– Derbyna mot Hamburg är också stora så klart, men jag har aldrig spelat mot ett bättre lag. Tyvärr var det på grund av restriktioner bara 2 000 på läktarna, men det var fin stämning ändå. 

Hur var det att möta Erling Haaland? 

– Han är ju en av världens bästa spelare och dem har man ju drömt om att möta sedan man var liten. Jag fick en liten armbåge i ansiktet av honom i någon duell... men väldigt skönt att vinna till slut så klart. 

28-årige Sebastian Ohlsson sitter på ett utgående kontrakt och får lov att föra diskussioner med andra klubbar. Han har tidigare berättat att han är öppen för att förlänga med FC St. Pauli men att han inte stänger dörren för andra alternativ. 

– Det finns inga nytt att säga där i nuläget, säger han.