Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret som får IFK-fansen att drömma

Oscar Wendt, Marcus Berg och Håkan Mild.
Wendt.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Berg.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Stefan Selakovic, Marcus Berg, George Mourad, Mikael Sandklef och Oscar Wendt 2005.
Foto: LEIF JACOBSSON
IFK Göteborgs ordförande Mats Engström med Håkan Mild, Blåvitts nye klubbdirektör, på tisdagens digitala pressträff.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Marcus Berg under sin tid i IFK Göteborg.
Foto: PETER MAGNUSSON
Oscar Wendt under sin tid I IFK Göteborg.
Foto: KARIN MALMHAV
1 / 7

GÖTEBORG. Håkan Mild, 49, blir ny klubbdirektör i IFK Göteborg.

Öppnar det dörren för hemvändarna Marcus Berg, 34, och Oscar Wendt, 35, en gång för alla?

– Visst har jag en relation med killarna och tycker väldigt mycket om dem, säger Mild.

Håkan Mild är ny klubbdirektör i IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Under tisdagen presenterades Håkan Mild som ny klubbdirektör i IFK Göteborg.

Mild, som spelade för Blåvitt i 15 säsonger, var med och tog VM-brons 1994 och efter spelarkarriären var sportchef i Blåvitt i nio år, återvänder därmed till klubben som ligger honom så varmt om hjärtat.

– Jag blev lite överraskad när jag fick frågan, men jag blev jätteglad. Jag har varit i Blåvitt i många år, slutade som sportchef för sju år sedan, och för mig betyder IFK Göteborg otroligt mycket. Att jobba i IFK förpliktigar, det spelar ingen roll om man är ledare, spelare eller tjänsteman, och det gäller att vilja otroligt mycket. Där tror jag att jag kan tillföra en del, säger han.

När Mild var sportchef fick en rad nutida storspelare sina genombrott i klubben. Blåvitt-legendarens comeback i IFK Göteborg väcker därför nytt liv i den ständiga frågan om blåvita hemvändare.

Marcus Berg, Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom och Oscar Wendt 2006.
Foto: BILDBYRÅN

”Riktigt, riktigt bra spelare”

Under fjolåret flyttade spelare som Mattias Bjärsmyr, Jakob Johansson och Pontus Wernbloom hem till IFK Göteborg – och frågan är nu om Marcus Berg och Oscar Wendt står näst på tur för en återkomst.

– Jag får sätta mig ner och prata med Pontus Farnerud (Blåvitts sportchef) om det här. Är de på gång så är det två riktigt, riktigt bra spelare, säger Håkan Mild.

Både Marcus Bergs kontrakt med ryska Krasnodar och Oscar Wendts kontrakt med tyska Borussia Mönchengladbach löper ut i sommar.

Kan den nyblivne klubbdirektören påverka deras beslut?

– Jag tror att Pontus (Farnerud) klarar av att påverka dem minst lika bra som jag. Men visst har jag en relation med killarna och tycker väldigt mycket om dem. Det kanske kan vara positivt, säger Mild.

IFK Göteborg får däremot vänta på Gustav Svenssons återkomst. Landslagsmittfältaren är bara detaljer från en ny sejour i Kina och Guangzhou R&F, enligt GT:s uppgifter.