Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Supportrarnas stöd – längs med hela E6:an

Foto: Johan Dahlman
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Tobias Hysén.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Blåvitt slåss för sin allsvenska existens.  

Då visade supportrarna sitt stöd inför ödesmatchen mot Helsingborgs IF och tog plats längs med motorvägen.

– Allmänt är det skönt för dem att se stödet ett år som detta, när ingen kan sjunga och hjälpa på plats, säger förre Blåvittkaptenen Tobias Hysén, som var på plats och stöttade laget.

IFK Göteborgs säsong har inte gått som planerat och laget är med fyra matcher kvar av säsongen i allra högsta grad indraget i bottenstriden av allsvenskan. 

Under söndagen möter man Helsingborgs IF borta på Olympia i en ödesmatch i botten.  

Samtidigt har coronapandemin har gjort att de allsvenska läktarna ekat tomma hela säsongen. 

Men när Blåvitts spelarbuss rullade ut från Göteborg under söndagsförmiddagen gjorde därför supporterföreningen Änglarna sitt för att laget ska hålla sig kvar i allsvenskan. 

Flera supportrar tog plats på längs vägen och på broarna över E6 för att med hjälp av flaggor, banderoller och pyroteknik visa sitt stöd för klubben. 

Tobias Hysén visade sitt stöd

En av personerna som begav sig ut och visade sitt stöd var den förre Blåvittkaptenen Tobias Hysén som tillsammans med flera andra fans tog plats på bron vid Lindome. 

– Jag blev tillfrågad att hänga med och det är en kul grej för mig och grabben (Lion, 9). Vi var på plats vid Lindome.

Vad tror du stödet betyder?

– Vad det betyder för spelarna är nog individuellt. Jag tror inte Bjärsmyr, Wernbloom och ”Sebban” taggar i gång på att jag står där, haha, säger Hysén och fortsätter:

– Men allmänt är det skönt för dem att se stödet ett år som detta, när ingen kan sjunga och hjälpa på plats.

Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Även ordföranden Mats Engström var ute för att stötta laget. Han ställde sig på en bro i höjd med Båstad.

– Ett fantastiskt supporterinitiativ som känns i själ och hjärta. Det har varit full fart längs hela E6:an och det är underbart att se engagemanget. Två av dem som var med mig i Båstad hade åkt ner ända från Göteborg för att ställa sig där, säger han.

”Jag är djupt imponerad”

John Pettersson är ordförande i Änglarna och initiativtagare.

– Jag är djupt imponerad av uppslutningen och vilken kraft det finns i vårt supporterskap. Och vi har kunnat genomföra detta på ett smittsäkert sätt. Vi har stått på broar längs hela vägen från Göteborg och ända ner i Skåne, säger han och fortsätter:

– Och jag tror att många uppskattar att bara komma ut och göra göra något i stället för att bara sitta vid datorn och Swisha en slant. Många som var med i dag har säkert aldrig gjort något sådant här förut, men nu har de tagit fram sin banderoll och sin gamla symaskin och gjort något kul och bra.

– Jag hoppas att spelarna känner att vi står bakom dem till tusen procent i dag.

IFK Göteborg befinner sig just nu på en 13:e plats i tabellen, endast en poäng före Falkenberg på kvalplats, och två poäng före Helsingborg på nedflyttningsplats.