Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supportrarnas plan: Protest under derbyt

Foto: BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Supportrarnas strid mot ordningsmakten fortsätter.

Efter polisens skärpta krav i tillståndsgivningen mot IFK Göteborg planerar nu supportrarna en protestaktion, skriver Aftonbladet.

– Det är inget som vi känner till, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson till tidningen.

Inför IFK Göteborgs möte med Häcken i morgon har polisen skärpt kraven på IFK Göteborg som arrangör.

Supportrarna får inte ta med sig så kallade overhead-flaggor in på arenan. 

”För att hindra maskering och annan förberedelse till brottslig handling, ansvarar anordnaren för att tygstycken större än 100x100 centimeter inte förs in eller förekommer på arenan”, skrev IFK Göteborg på sin hemsida.

Polisen menar att de används för att supportrarna ska kunna maskera sig och använda pyroteknik.

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram!

Uppgifter: Blåvittsupportrar planerar protestaktion

Nu siktar IFK-supportrarna på att slå tillbaka, skriver Aftonbladet.

Tidningen skriver att organiserade supportergrupper till Blåvitt planerar en protestaktion i form av en mastodontbränning av pyroteknik i morgondagens match mot Häcken hemma på Gamla Ullevi.

Tidningen hänvisar till en anonym källa som säger sig vara rädd för att det kan ”balla ur”.

– Det är inget som vi känner till. Så det går inte att kommentera, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson.

Max Markusson genom IFK Göteborg har tidigare uttryckt sig kritiskt mot polisens nya, hårdare strategi för att få bukt med pyroteknikanvändning.

Supporterkontot Tifogruppen skriver på Instagram att det planeras en aktion i morgon där de uppmanar ståplatsläktaren att ställa sig bakom läktaren under matchens första tio minuter.

Tifogruppen hade planerat ett storslaget tifo till den här matchen. Men på grund av det nya förbudet meddelas nu att detta tifot är inställt. En tråkig konsekvens, men ett nödvändigt ställningstagande – hur kul är det att köra ett villkorat tifo? Polisen meddelar att flaggor som är del av ett tifo är tillåtet, men preciserar inte vad som menas med tifo. Det är godtyckligt och helt orimligt”, skriver de.

https://www.instagram.com/p/B28__c_Iw53/