Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supportrarnas favorit klar för comebacken

Lasse Vibe. Foto: THOMAS JOHANSSON / TT

GÖTEBORG. Han presenterades vid västderbyt mot Elfsborg.

Nu är supporterfavoriten Lasse Vibe, 32, beredd att hoppa in på planen också.

– Jag är redo att köra det som behövs. Sen är det upp till Poya Asbaghi hur han vill ha det, säger Lasse Vibe inför måndagens match mot Djurgården.

När Blåvitt slog Elfsborg på Ullevi satt Lasse Vibe på läktaren.

Sedan dess har dansken gjort 45 minuter med U21 mot Helsingborg och har tränat hårt för att komma i form.

– När bollen ligger still och jag ska skjuta är det som vanligt. Men när den studsar på träning eller match blir det lite svårare, då är inte tajmingen tillbaka än eftersom jag inte har spelat på ett tag, säger dansken.

Stor chans att Vibe spelar

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi hintar om att det kan vara dags för publiken att få återse favoriten.

– Det finns en stor chans att han spelar. Om han hade 10–15 minuter i sig förra veckan bedömer jag att han har ungefär det dubbla nu, säger Poya Asbaghi.

20–30 minuter, tror din tränare. Vad tror du själv?

– Det är svårt att sätta minuter på det. Men jag mår bra och spelade en halvlek med U21, svarar Vibe.

”Känner många gubbar”

Hur har det varit att komma in i din nygamla klubb?

– Det har varit enkelt och det var en av anledningarna till att jag kom tillbaka hit. Mycket har förändrats, det är ju ett annat lag och så. Men jag känner många gubbar i organisationen och kom in i det direkt, svarar Lasse Vibe.

Medan dansken kommit allt närmare en startplats har några av förra veckans starspelare haft lite problem. Som August Erlingmark.

Han hade problem med höften under försäsongen, men var tillbaka i tid för den allsvenska starten mot AFC. Då spelade han precis som mot Elfsborg förra söndagen hela matchen.

Fick ont i andra höften

Men i torsdags fick han ont på nytt – i den andra höften.

– Han kände inget mot Elfsborg. Men i torsdags fick han känningar i höften. Det är ingen skada, mer en överbelastning, säger Blåvitts fysio Roland Kaldéus.

I fredags var spelarna lediga. I lördags vilade Erlingmark dock helt från den gemensamma träningen – med förhoppningen att han skulle kunna spela mot Djurgården.

Han var också med på Bravida på söndagens träning, den sista före matchen, och är med i matchtruppen.

Lagkaptenen Sebastian Ohlsson avstod den sista delen av träningen i lördags, men körde fullt på söndagen och är spelklar mot Djurgården.

Planerat för Sebastian Ohlsson

– Det var planerat att Sebastian skulle hoppa över det sista på lördagsträningen för att ta hand om kroppen. Han var lite sliten i baksidor och vader, det hade inte riktigt släppt efter matchen, säger Roland Kaldéus.

Mittbacken André Calisir fick en smäll på foten och tvingades kliva av knappt tio minuter in i andra halvlek mot Elfsborg.

Han har inte kunnat träna ordentligt i veckan, men är även han klar till Djurgårdsmatchen.