Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangens flytt till Italien är stoppad

Kevin Ackermann.Foto: BILDBYRÅN

För drygt tre månader sedan var övergången klar.

Häckens supertalang Kevin Ackermann, 17, var klar för italienska Fiorentina.

Men nu avslöjar GP att övergången är stoppad.

– Övergången har bromsats tills vidare, han är fortfarande vår spelare, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Kevin Ackerman var inte bara Häckens yngste allsvenske spelare när han som 16-åring debuterade mot Sundsvall 14 augusti 2017. Han var också femma på listan över de yngsta spelarna som uppträtt i vår högsta fotbollsserie.

Det blev bara ett inhopp det året. Och i konkurrens med Häckens övriga defensiva mittfältare Alexander Faltsetas, Erik Friberg och Gustav Berggren blev det bara ett inhopp även i allsvenskan 2018, mot Östersund. 

Bekräftades av Häcken och Fiorentina

När engelska tidningen The Guardian förra året gjorde sin årliga ranking av världens 60 mest talangfulla 17-åringar fanns Kevin Ackermann, förra året lagkapten i pojklandslaget, med på listan.

30 oktober kunde GT avslöja att flera europeiska storklubbar var ute efter mittfältaren och att det lutade åt italienska Fiorentina.

En månad senare var övergången klar och bekräftades av både både Häcken och Fiorentina.

Stoppades efter läkarundersökning

Eftersom Ackermann på sommaren 2017 skrev ett 4,5-årskontrakt med Häcken skulle det bli en rejäl övergångssumma till Hisingsklubben. 

Men enligt GP stoppades övergången efter läkarundersökningen i Italien i december förra året.

Häckens sportchef Sonny Karlsson bekräftar att övergången har bromsats och att Ackermann fortfarande tillhör klubben. Men han är fåordig i övrigt:

– Just nu finns inget mer att säga, säger Karlsson.

 

LÄS MER: ”Jag darrade i hela kroppen.”