Supertalangen nära lämna IFK Göteborg

Här lämnar Blåvitt beskedet – Poya Asbaghi sparkas
Jesper Tolinsson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är nära att sälja 17-årige mittbacken Jesper Tolinsson.

Enligt GT:s uppgifter ligger klubben i långt gångna förhandlingar med en utländsk klubb - och en försäljning väntas bli klar om de sista detaljerna faller på plats.

Mittbacken kan efter försäljningen lånas ut till Blåvitt direkt.

Det var den 7 mars i år som Jesper Tolinsson, då nyss fyllda 17 år, kastades in i hetluften. När mittbacken Kristopher Da Graca lämnade ett sent återbud till cupmatchen mot Sirius fick Tolinsson chansen från start. Sedan dess har det blivit sammanlagt sju framträdande för IFK Göteborg och han har även skrivit ett A-lagskontrakt med klubben. 

Men den senaste tiden har Tolinsson suttit på bänken och den senaste matchen från start gjorde han mot Djurgården den 12 juli, då han också blev utvisad. Enligt GT:s uppgifter är nu Blåvitt nära att sälja spelaren. 

Kan bli klart inom kort

Klubben slutförhandlar med en icke namngiven utländsk klubb och går allt som planerat blir en affär klar inom de närmaste veckorna. Tanken är att 17-åringen ska säljas och sedan lånas tillbaka till IFK Göteborg omgående, även om upplägget inte är helt spikat ännu. I och med försäljningen skulle klubben få in ett välkommet tillskott i kassan. 

I samband med att IFK Göteborg sparkade Poya Asbaghi var klubbdirektör Max Markusson öppen med att klubben jobbade hårt för att få ekonomin att gå ihop.