Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isaac Kouames succé i debuten för Elfsborg

Helsingborgs IF – IF Elfsborg
Prince Isaac Kouame öppnade målskyttet i Rydahallen mot Häcken.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Här under tiden i U17.Foto: BILDBYRÅN

En yngling på lärlingskontrakt ordnade segern för Elfsborg i lagets första träningsmatch för säsongen. 

Prince Isaac Kouame sprang ifrån Rasmus Lindgren och ordnade 1–0 till boråsarna, vilket också blev slutresultatet.

– Jag gör en helt okej match, säger en ödmjuk Kouame till D Play.

I den nybyggda Rydahallen, som så sent som under fredagseftermiddagen godkändes för att inhysa matcher i Elfsborgs Svenska Cupen–gruppspel, möttes just Elfsborg och Häcken.

Efter en något trevande inledning slappnade spelarna i båda lagen av och positionerade sig allt mer rätt ju längre matchen led. Efter 18 minuters spel hittade ett av Häckens nyförvärv, Adnan Maric, fram till landslagscomebackande Adam Andersson på vänsterkanten. Ytterbacken tog sig fram och sköt, men avslutet höll inte större klass. 

Desto högre klass höll Elfsborgstalangen Prince Isaac–Kouame när han på egen hand löste ett friläge i den 27:e minuten. En lång boll från hemmalagets backlinje seglade mot Rasmus Lindgren som såg ut att ha god kontroll på situationen – Isaac Kouame visade då prov på otrolig snabbhet när han, trots stor fördel för Lindgren, hann före Häckenförsvararen och placerade säkert in ledningsmålet bakom Peter Abrahamsson. 

– Det känns jättebra, jag gör en ganska okej match men blev lite trött sista tio minuterna, sa Prince Isaac–Kouame till D Play i halvtidsvilan. 

Stor rotation i halvtid

Med tanke på försäsongens fortfarande tidiga stadium aviserade både Jimmy Thelin och Andreas Alm redan på förhand att båda lagen skulle rotera friskt.

Matchens andra akt präglades inte av något vidare skönspel, utan båda lagen försökte skapa ett etablerat spel utan särskild framgång. Ett par halvchanser för vardera lagen uppstod visserligen, men inget större än så. 

Slutresultatet således 1–0 till Elfsborg och hemmalagets Jesper Karlsson sa följande till D Play efter matchen: 

– Vi får ner Häcken långt och tvingar dem att springa väldigt mycket. Sen är det ett fint mål vi får in också – Isaac är väldigt snabb och kommer bli en väldigt fin spelare.