Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlust för Blåvitt i årets första match

Säsongen är i gång för August Erlingmark och kompisarna i Blåvitt.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg förlorade årets första match.

Inför 1915 åskådare blev det förlust med 2–3 mot danska ligasexan Ålborg.

Det var nästan fullsatt i Prioritet Serneke Arena när Blåvitt spelade första matchen för året.

På andra planhalvan fanns danska ligasexan Ålborg, som förbereder sig inför omstarten i danska ligan.

Matchen hann knappt börja innan Hosam Aiesh, som kom mitt under förra säsongen, visade sin kapacitet på den blåvita högerkanten.

Calisir lagkapten

Han tog sig förbi två motståndare och kom in i straffområdet innan ett danskt ben kom mellan och styrde till hörna.

Direkt efter hörnan nickade mittbacken André Calisir, för dagen lagkapten, bollen i mål – men det vinkades bort av linjemannen.

Aiesh fortsatte som han började och skaffade ett rejält övertag mot den danske vänsterbacken. Han fick in några inlägg, men något mål blev det inte.

Ålborg skapade några vassa lägen där framförallt Victor Wernersson såg till att 0–0 höll sig. En gång räddade han på mållinjen, vid det andra tillfället sprang han i kapp kontrande  Lukas Klitten och stoppade bollen.

Stolpen av Aiesh

Men det var ändå Ålborg som på tilläggstid såg till att det stod 0–1 i halvtid. 192 centimeter långe Oliver Abilgaard nådde högst på en hörna och knoppade in målet – sekunderna innan domaren blåste för halvtid.

Medan Ålborg bytte ut hela startelvan gjorde IFK Göteborg tre byten i halvtid.

Victor Wernersson ersattes av nyförvärvet Alexander Jallow på vänsterbacken, Emil Holm tog över högerbacken efter Nzuzi Toko och Alhassan Yusuf byttes in istället för August Erlingmark.

Hosam Aiesh startade andra halvlek lika bra som i första när han efter fem minuter fick en framspelning av Tobias Sana, men skottet tog i stolpen.

Mål på kontringar

Bättre gick det för Sana i den 58:e minuten. Emil Holm stod för ett upplopp på högerkanten, som han avslutade med ett en passning snett inåt bakåt där Sana fanns och gjorde Blåvitts första mål för säsongen.

Robin Söder ersatte Aiesh med knappt halvtimmen kvar. Strax därefter kontrade Ålborg in 2–1.

Nästa mål för Ålborg kom i den 72:a minuten när Sören Tengstedt tryckte in 3–1 efter en kontring.

Tio minuter senare blev Robin Söder fälld i Ålborgs straffområde.

Domaren pekade på straffpunkten och Amin Affane, som kommit in istället för Tobias Sana, drog in straffen stenhårt vid målvaktens vänstra stolpe.

Vid straffen skadade sig Amin Affane, som direkt fick kliva och ersättas av debuterande junioren Isak Dahlqvist.

I sista minuten fick Ålborgs Jores Okore ett rött kort när han rev ner Oscar Wilhelmsson, en annan debuterande junior, på väg mot ett friläge.

Men några fler mål blev det inte.

Så startade IFK Göteborg

Tom Amos – Nzuzi Toko, Kristopher Da Graca, André Calisir, Victor Wernersson – Hosam Aiesh, August Erlingmark, Adil Titi, Giorgi Kharaishvili – Tobias Sana, Sargon Abraham