Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stormar ut i protest: ”Det är helt otroligt”

Hasse Eklund lämnar bänken.
Foto: Dplay
Hasse Eklund lämnar.
Foto: Dplay
Situationen som ledde till Norrköpings andra straff.
Foto: Dplay

Två straffar för IFK Norrköping.

Då stormade Falkenbergs tränare Hasse Eklund ut i spelargången.

– Det är lätt att blåsa straff emot Falkenberg. Tyvärr tänker många domare så, säger Eklund i Dplay.

Norrköping vann matchen med 4-1.

Falkenberg fick en drömstart borta mot IFK Norrköping när John Chibuike gjorde mål redan efter två minuter när han klippte till efter ett långt inkast.

Men därefter skulle Norrköping vända under den första halvleken genom tre (!) straffmål från Christoffer Nyman.

Den första straffen kom efter en liten knuff i ryggen på Henrik Castegren och när Christoffer Nyman hamnade i närkamp med Grégoire Amiot i straffområdet pekade domaren Adam Ladebäck återigen på straffpunkten.

Tre straffar för Norrköping

Då rasade Falkenbergs spelare på domaren samtidigt som tränaren Hasse Eklund blev så frustrerad att han lämnade sin plats på bänken och gick ut till spelargången.

– Den här reaktionen från Eklund skvallrar väl en del om hans åsikter, säger kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay.

Eklund kom sedan tillbaka till bänken och fick se Nyman sätta sin andra straff.

Kort efter ledningsmålet fick Norrköping en lite mer tydlig straff och tog ledningen med 3-1 när Nyman satte sin tredje straff. Han erkänner i paus att de två första straffarna var billiga och experten Alexander Axén sågar domaren i Dplays studio.

– Att domaren går på en sån här sak i en sån här viktig match är inte så bra kan jag tycka, säger Axén.

– Det där är ju också helt, helt otroligt. Titta på Nyman, han vet inte vad det är frågan om, fortsätter Axén när han får se den andra straffen.

”Rädd att han ska tappa det”

Axén tror att Hasse Eklund gick ut i spelargången för att lugna sig själv.

– Han är rädd att han själv ska bli avstängd för att han tappar det helt och hållet. Han går in och samlar sig och kommer ut igen.

I den andra halvleken nickade Abdulrazak Ishaq in 4-1 för Norrköping, vilket också blev slutresultatet och Hasse Eklund är inte nöjd med domsluten när han pratar med Dplay.

Hans lag var rejält upprört i halvtid.

– De 14 första minuterna går åt att få bort frustationen hos spelarna. Det är jobbiga situationer, det är sådant som vi aldrig får straff för själva. Det är lätt att blåsa straff emot Falkenberg. Tyvärr tänker många domare så, säger Eklund och fortsätter:

– Vi måste släppa frustationen och fokusera på vårt eget.


Galna straffavgörandet:

Orlando City-försvararen Rodrigo Schlegel blev stor matchhjälte efter att ha räddat den avgörande straffen i en slutspelsmatch mot NYC i helgen.