Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storklubben vill blåsa Blåvitt på Marcus Berg

Marcus Berg har haft både en och annan lagkamrat genom åren. Här berättar han vilka som är de bästa inom olika områden.
Marcus Berg.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Marcus Berg vann den grekiska skytteligan under sin sista säsong i Panathinaikos med 22 mål på 28 matcher.
Foto: THANASSIS STAVRAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Berg tillhör nu ryska Krasnodar.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs supportrar drömmer om en Marcus Berg-comeback.

Det gör Panathinaikos också.

Enligt grekiska Sportime är storklubben från Aten nu ute efter den svenske landslagsanfallaren.

I sommar löper Marcus Bergs kontrakt med ryska Krasnodar ut.

GT har tidigare berättat att en övergång till IFK Göteborg är aktuell till sommaren.

– Det kan jag inte kommentera. Vi vet precis som alla andra att han köpt ett nytt hus, inte så långt från mitt faktiskt, det är det jag kan kommentera, sa Blåvitts sportchef Kennet Andersson i slutet av januari.

Husköpet som Kennet Andersson pratar om har naturligtvis spätt på spekulationerna om att Berg är aktuell för spel i IFK Göteborg igen. Fotbollsstjärnan har köpt en villa i Långedrag för drygt 34 miljoner kronor – en av de dyraste privatbostäder som någonsin har sålts i Göteborg, vilket GT kunde berätta i höstas

Han och hustrun Josefine Ringblom Berg, som varit med i den uppmärksammade realityserien ”Playmakers” på TV4 som handlar om spelarfruar och livet bakom kulisserna, äger 50 procent var.

Marcus Bergs hus i Långedrag.
Foto: MARKUS WULCAN

Panathinaikos utmanar Blåvitt

Att Marcus Berg den senaste tiden har synts till på IFK Göteborgs träningar på Kamratgården har gjort att Kennet Andersson fått svara på ännu fler frågor om landslagsanfallarens eventuella återkomst.

I torsdags lämnade Berg Göteborg och åkte tillbaka till Ryssland för att ansluta till Krasnodar. Blåvitts sportchef kommer att ha en fortsatt dialog med 33-åringen framöver.

– Ja, det vore väl dumt av mig annars. Men där sitter inte vi på några knappar att trycka på. Vi får se hur det blir. Jag är glad att han har varit här och känt på hur det fungerar. Så att IFK kommer in under skinnet på honom, haha, sa Kennet Andersson till GT i torsdags.

Men enligt grekiska medier är IFK Göteborg inte den enda klubben som är ute efter Marcus Berg. Tidningen Sportime viger i dag sin förstasida åt den svenske landslagsanfallaren och kopplar ihop honom med en av hans tidigare klubbar.

Enligt den grekiska tidningen är Panathinaikos nämligen intresserat av att värva tillbaka Berg i sommar. Sportime uppger att både sänkta lönekrav och familjeskäl kan tala för Marcus Berg i Panathinaikos-tröjan igen.

Berg gjorde över 150 matcher för den grekiska storklubben mellan 2013 och 2017.

https://www.facebook.com/sportimegr/photos/a.230475644125674/861945900978642/?type=1&theater

Kan förlänga kontraktet med Krasnodar

I februari sa Marcus Berg till GT om sin framtid:

– Vi är ganska öppna för allt men det beror ju också på vad som kommer liksom, vilka som visar störst intresse och vad som känns bäst i magen. Det är så många grejer som spelar in. Om jag får vara skadefri så tror jag att jag kan hålla på ett antal år till, jag tror att jag håller i tre, fyra år till om man gör allt rätt. Vi trivs rätt bra utomlands och gillar det här livet. Eller ska man flytta hem och starta upp en vardag för familjen och för mig, att barnen får gå i skola där de ska växa upp? Jag vet inte.

I en intervju med ryska Sport-Express berättade han nyligen att hans utgående kontrakt med Krasnodar kan komma att förlängas. Klubben har erbjudit honom ett förlängt avtal på en månad i väntan på att den ryska ligan ska dra i gång igen.

– Jag har inte skrivit på än, men vi får se. Det finns fortfarande tid. Allt beror på Krasnodar. Jag är professionell, och så länge det finns ett kontrakt så kommer jag att följa alla dess villkor. Jag tror att allt kommer att bli klart de kommande veckorna, sa Berg.

Marcus Berg under en träning med IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Marcus Berg under en träning med IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Tjänade stora pengar i Al Ain

Marcus Berg lämnade Blåvitt 2007 och har sedan dess bott utomlands. Han har utöver Panathinaikos och Krasnodar representerat klubbar som Groningen, Hamburg och PSV Eindhoven. 

Men de riktigt stora pengarna har han tjänat i Al Ain i Förenade Arabemiraten där han gjorde 46 mål på 60 matcher under två säsonger. Enligt Fotbollskanalen var det avtalet totalt värt minst 60 miljoner kronor efter skatt. 

Sedan i somras representerar han alltså den ryska klubben Krasnodar. Enligt uppgifter har han nu en nettoårslön på omkring 20 miljoner kronor.

IFK Göteborgs legendariske ordförande Gunnar Larsson har avlidit efter att ha drabbats av covid-19. Larsson ledde Blåvitt på 1980-talet och blev 80 år.