Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor Häcken-ilska – när Djurgården vann

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Straffkaos och jättedrama.  

Djurgården vann toppmatchen mot Häcken med 2-0 och är ny tabelltvåa. 

– Han ställer sig på min fot, förmodligen oavsiktligt, men det är ändå straff, säger Johan Hammar. 

Malmö FF må mer eller mindre ha säkrat guldet. Men bakom Skånelaget är det fortfarande hyperspännande – framför allt kampen om Europaplatserna. 

Under onsdagskvällen tog Häcken emot formstarka Djurgården, och det dröjde inte länge innan nollan spräcktes. 

Elliot Käck kom med ett inlägg som Haris Radetinac stormade mot och nickade in 1-0. Målet var hans första den här säsongen, och dessutom på hans födelsedag. 

”Är på hans fot”

Häcken ägde stora delar av den första halvleken och kom till ett par halvchanser men 1-0 stod sig. Hemmalaget skrek dessutom på straff vid tre olika situationer men domaren Mohammed Al-Hakim friade på samtliga. 

– Han (Al-Hakim) har i alla fall inte varit en hemmadomare, säger experten Jens Fjellström. 

Johan Hammar, som var inblandad i en straffsituation var besviken efter första 45: 

– Riktigt frustrerande. Vi gör ingen jättebra match. Jag har sett min situation och det är ju straff. Han ställer sig på min fot, förmodligen oavsiktligt, men det är ändå straff. Sen har vi situationen där en av försvararna håller upp handen och det är ju solklar hands. Wålemark säger själv att hans situation är straff också, så det är tråkigt, säger Häcken-försvararen. 

– Jag är på hans fot, men om det är tillräckligt att blåsa straff, det vet jag inte, kontrar Haris Radetinac. 

DIF fick straff

I den andra halvleken spelade Djurgården upp sig och skapade ett par målchanser. I den 70:e matchminuten föll Fredrik Ulvestad i straffområdet efter en duell med Gustav Berrgren. Al-Hakim tvekade inte och straff blev det – trots massiva protester från hemmalagets spelare. Ulvestad var sedan kylig och satte 2-0. 

– Det känns som att hade vi fått en av våra hade vi kommit in i matchen, nu blir 2–0 en för tung uppförsbacke för oss, säger Johan Hammar. 

Har ni pratat med Al-Hakim?

– Nej, det ger oss ju inte tre poäng att gå och prata med honom.

Häcken forcerade mot en reducering men utan resultat. Djurgården tar därmed tredje raka segern och är numera tabelltvåa.