Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Stödet som vi har haft är fantastiskt”

Foto: CRACCHIOLO/SHUTTERSTOCK / CRACCHIOLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

Eufori med supportrarna på Gamla Ullevi i söndags.

Några hundra fans vid planen på sista träningen inför matchen mot formstarka Mjällby.

– Stödet som vi har haft och har är fantastiskt och någonting som hjälper oss varje dag och varje match, säger Oscar Wendt.

Tidigare har IFK Göteborg ofta haft stängda träningarna dagen före match.

Men det går inte att ta miste på att de kanske 200–300 supportrar som stod vid planen på Kamratgården under lördagsträningen uppskattade att vara på plats.

Applåderna var varma både när spelarna kom fram och hälsade före och tackade efter träningen.

Efter 2–0-segern mot Örebro i söndags var stämningen hög på båda sidorna av sidlinjen.

– Det är inget att hymla om att vi gick till träningen med lite lättare steg i måndags än föregående måndag. Det är klart att varje framgångsrik insats ger självförtroende, lättnad och glädje. Så det har varit en bra vecka, säger Oscar Wendt.

Själv gjorde du båda målen mot Örebro och sprang väl på lätta steg hela vägen till Kamratgården dagen efter?

– Jag bor lite för långt bort, men nästan, säger vänsterbacken med ett stort leende.

Blåvitt fick lite andrum efter segern mot Örebro senast. Euforin på läktarna och spelarnas firande tillsammans med sina barn och supportrarna sitter kvar på näthinnan.

– Tillsammans skapar vi något väldigt bra. Jag tror att alla som var på Gamla Ullevi senast, oavsett om man var åskådare eller spelare, tycker att det var riktigt sköj, säger han.

Och till Mjällby väntas många supportrar, vilket inte minst supportern Victor Hansson bidrar med genom att bjuda fansen på bussresa och inträde.

Örebro var ett bottenlag både när det kom till Göteborg och lämnade staden. Mjällby innebär en annan slags utmaning – klubben har inte har förlorat sedan 15 augusti.

Vad har ni med er från Örebro-matchen?

– Vi ska fortsätta med det vi gjorde bra och göra det ännu mer. Och så ska dom lite svajigare perioderna som vi hade i andra halvlek bli kortare och färre. Det låter klyschigt, men det är bara att jobba, jobba och jobba. Men Mjällby är bra, ett tungt lag att möta. Det ska bli kul att spela mot dom, säger Oscar Wendt.