Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans utbrott mot sin lagkamrat

Pontus Wernbloom.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Emil Holm.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. 1–1 i derbyt mot Häcken. 

Då röt IFK Göteborgs Pontus Wernbloom till rejält mot nyinbytte Emil Holm efter slutsignalen.

– Horribelt inhopp! hördes Wernbloom ropa. 

IFK Göteborg krigade sig till en viktig poäng i derbyt mot Häcken. På slutsignal var det ändå besvikna miner. Inte minst hos Pontus Wernbloom – som skällde ut lagkamraten Emil Holm.

– Horribelt inhopp! hördes Wernbloom ropa över Gamla Ullevi i riktning mot Holm. 

Tränaren Roland Nilsson fick gå emellan och lugna ner läget. 

– Jag sa ”knip igen Pontus”. Det är i stridens hetta och det är lätt att man glappar lite för mycket ibland. Det händer, men det viktigaste är att de har pratat efteråt och att det inte var några hard feelings, säger Roland Nilsson. 

”Jag orkar inte kommentera allt”

På presskonferensen efter matchen var Pontus Wernbloom ångerfull över sitt utbrott. 

– Det där behöver vi inte ta nu. Ni hör allting vi säger. Ja, jag var lite förbannad men det var inte på Holm utan mer frustration. Jag har pratat med honom nu efteråt och det är inga hard feelings alls. 

– Allting hörs ju nu och jag orkar inte kommentera allt. Då får jag ju inte göra någonting annat efter matcherna. 

Men du ångrar dig i alla fall? 

– Ja, det gör man alltid. Men det är i stridens hetta och jag har inte kunnat kontrollera det på 34 år. Det viktigaste är att man går vidare efteråt och jag har pratat med Emil, det var lugnt. 

Var det inte Emil du var arg på?

– Man är besviken och förbannad på sig själv, arg på allt möjligt. Nu hör ni ju allting, jag hoppas publiken kommer tillbaka snart så man kan slippa det här. 

– Sen är jag hellre så här än likgiltig. Jag är sån som person, jag reagerar ofta i stället för att tänka efter. Det är inga fula saker eller så, utan mer att jag skriker till. Det är egentligen inte till honom, han är bara första gubben jag ser. 

Holm: ”Sådant som händer”

Roland Nilsson:

– Tur du inte såg mig först...

Emil Holm rusade snabbt av planen och in i omklädningsrummet efter utskällningen. Efteråt var han dock tydlig med att han och Wernbloom pratat ut om situationen. 

– Det är sådant som händer på fotbollsplanen. Det är inga konstigheter. Han kom fram och bad om ursäkt. Det är inga hard feeelings. Han är en go gubbe.

Holm fortsätter:

– Det var inget personligt mot mig tror jag, det var i stridens hetta.

Vad tyckte du själv om ditt inhopp?

– Helt okej.


Se det galna straffavgörandet

Orlando City-försvararen Rodrigo Schlegel blev stor matchhjälte efter att ha räddat den avgörande straffen i en slutspelsmatch mot NYC i helgen.