Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan saknas mot AIK – men kaptenen tillbaka

Robin Söder hoppas snabbt vara tillbaka i gammalt gott slag.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Roland Nilsson.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Hosam Aiesh har det tungt i Blåvitt för tillfället.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hosam Aiesh missar mötet med AIK. 

Men lagkaptenen Robin Söder, 29, är redo för comeback. 

– Det är alltid skönt att ha spelare med hög standard, säger tränaren Roland Nilsson. 

  Anfallaren, som inte har spelat sedan omgång två, har kört för fullt med laget i två veckor. 

– Han har kommit i gång och det ska bli intressant att se vad han kan göra. En målgörare med erfarenhet. Konkurrensen tuffar till sig och det är precis det vi behöver i höst, säger Roland Nilsson inför söndagens möte med AIK på bortaplan. 

Det sannolika är att Robin Söder kommer att matchas in försiktigt så att han vänjer sig vid belastningen. 

– Vi får se vad Roland tycker, men det är ingen orimlig tanke. Det tar tid, tid som vi egentligen inte har, men känslan i kroppen är bra och det är väldigt kul att vara tillbaka på planen, säger 29-åringen själv. 

Även Giorgi Kharaishvili är tillbaka 

Vad tror du om mötet med AIK? 

– Vi har gått i genom dem bra. De har tre raka segrar och har fått en platå att stå på. Sebastian Larssons fot är alltid ett vapen och Goitom ger alltid något, antingen i uppspelsfasen eller i boxen. Vi behöver sitta ihop och göra basgrejerna bra, och det kommer att finnas fina ytor när vi väl får bollen, säger Robin Söder. 

Giorgi Kharaishvili har också haft stora skadeproblem i år, men är även han redo för spel mot AIK och är med på bussen till Stockholm. 

Hosam Aiesh, som Blåvitt köpte för cirka sex miljoner kronor förra sommaren, har inte fått mycket speltid under Roland Nilssons ledning. Mittfältaren var med ute på planen på Kamratgården under lördagsförmiddagen, men när matchtruppen presenterades några timmar senare fanns Hosam Aiesh inte med. 

Aiesh: ”Stukade foten”

För GP berättar han att det beror på följande: 

– Jag är skadad. Jag stukade till foten i går och testade i dag men det fungerade inte helt. Jag hade kunnat vara med men jag kan inte prestera på hundra procent och då ska man inte hänga med. Inte i den fasen vi är i nu. Det var en rejäl stukning så vi är ändå rätt så nöjda med hur kroppen reagerat. 

Så här skriver Blåvitt på sin hemsida: 

”Hosam Aiesh står över matchen mot AIK efter att ha åkt på en sen skadekänning. Han väntas vara tillbaka i full träning inom kort.” 

Aiesh har tidigare öppet uttryckt sitt missnöje med den sparsamma speltiden och sagt att det kan bli aktuellt med ett klubbyte i vinter. 

 

Här är hela truppen mot AIK

Giannis Anestis

Tom Amos

Emil Holm

Mattias Bjärsmyr

Kristopher Da Graca

André Calisir

Alexander Jallow

Yahya Kalley

August Erlingmark

Tobias Sana

Amin Affane

Giorgi Kharaishvili

Jakob Johansson

Sargon Abraham

Patrik Karlsson Lagemyr

Pontus Wernbloom

Christian Kouakou

Alexander Farnerud

Robin Söder