Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar allsvenskan – för franska klubben

Daleho Irandust.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Daleho Irandust, 22, lämnar BK Häcken. 

Enligt uppgifter till GT är mittfältaren bara detaljer från en övergång till franska Toulouse där han blir lagkamrat med Isak Petersson, 23.

Om inget oförutsett inträffar kommer affären att offentliggöras inom kort. 

Under gårdagen kunde GT avslöja att franska Ligue 2-laget Toulouse hade lagt ett bud på 1,9 miljoner euro, motsvarande 19 miljoner svenska kronor, på Häckens mittfältstalang Daleho Irandust. 

Enligt uppgifterna är samtliga parter nu överens om en övergång för Irandust till Frankrike, där han blir lagkamrat med IFK Norrköpings tidigare målvakt Isak Petersson. Endast detaljer återstår och om inget oförutsett inträffar kommer affären att offentliggöras inom kort.

Blir övergången av är det en av de absolut största affärerna i allsvenskan den här vintern. 

Snart kan både Daleho Irandust och Ahmed Yasin vara förlorade för BK Häcken.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Topplag i Ligue 2

Daleho Irandust, som har kontrakt med Häcken över säsongen 2021, sa nyligen i en intervju med GP:

– Jag är Häcken-spelare tills något annat sägs. Nu är jag här. Jag har fokus på Häcken, fokus på att bli frisk. Jag kan inte säga vad som kommer hända.

Toulouse ligger för närvarande tvåa i den franska andraligan och jagar en plats i Ligue 1 till nästa säsong. Tidigare rapporterades nederländska Groningen och ukrainska Dynamo Kiev vara intresserade av Irandust, men karriären ser av allt att döma nu ut att fortsätta i Frankrike för 22-åringen.

Häcken sålde nyligen en annan stjärna, Ahmed Yasin, till turkiska Denizlispor.