Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stängs av tre matcher efter udda situationen

Ahmed Yasin stängs av i tre matcher. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sebastian Ohlsson och Ahmed Yasin efter situationen som renderade i rött kort för Yasin och gult för Ohlsson. Foto: ADFAM IHSE / TT

GÖTEBORG. Ahmed Yasin, 28, blev dragen av IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson – och delade ut en armbåge som träffade Blåvitt-spelaren i ansiktet.

Nu stängs Häcken-stjärnan av i tre matcher efter den uppmärksammade förseelsen i Göteborgsderbyt.

”Wow”, skriver Yasin själv på Twitter om avstängningen.

Ahmed Yasin. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Det var i det heta mötet mellan BK Häcken och IFK Göteborg på Bravida arena den 25 maj som situationen uppstod.

Efter en dryg timmes spel försökte IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson stoppa en kontring på kanten. Blåvitt-spelaren tog tag i BK Häckens Ahmed Yasin som försökte slita sig loss. Yasin träffade Ohlsson med en armbåge i huvudet – och fick rött kort av domaren Mohammed Al-Hakim.

Händelsen blev omdiskuterad efteråt.

– Jag vet inte hur man ska bedöma en sån situation. Jag måste försöka komma loss på något sätt. Det är inget jag gör med mening, att den träffar honom är bara olyckligt. Jag är ingen spelare som skadar andra spelare, jag tror det här var mitt första röda kort i karriären, sa Yasin.

– Det blir en kontring och jag försöker bara dra ner honom. Han försöker dra sig loss och så träffar den (armbågen) dåligt. No hard feelings, han bad om ursäkt direkt. Det är otur, han gjorde inte det med mening för att skada mig. Jag klängde och han försökte ta sig loss, sa Ohlsson. 

Sebastian Ohlsson och Ahmed Yasin efter situationen som renderade i rött kort för Yasin och gult för Ohlsson. Foto: ADFAM IHSE / TT
Ahmed Yasin fick rött kort av domare Mohammed Al-Hakim. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Stängs av i tre matcher

IFK Göteborg vann sedan matchen med 2–1 efter ett sent avgörande på tilläggstid.

Nu har Ahmed Yasin fått sin dom. Häcken-stjärnan stängs av i tre matcher.

”3 matchers avstängning ??? Han hänger på mig för att stoppa en kontring , får olyckligtvis en armbåge i ansiktet , vi spelar me en man mindre vi förlorar den matchen o de fortsätter med att jag får 3 matcher till... wow”, skriver Yasin på Twitter.

Efter det röda kortet blev Yasin automatiskt avstängd mot Elfsborg – nu stängs han alltså av även i matcherna mot Hammarby och IFK Norrköping efter uppehållet.

https://twitter.com/AY9Official/status/1138741009016381442

Se situationen i tv-spelaren!