Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Stänger inte dörren för James Keene”

Pawel Cibicki har ett lånekontrakt med Elfsborg fram till 17 juli. Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
James Keene spelade i Elfsborg fram till 2013. Blir det en ny sejour nu?Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Elfsborg slog Örebro med 2-1 i en träningsmatch. 

Och då gjorde James Keene, 33, comeback. 

– Vi stänger inte dörren för honom, säger klubbchefen Stefan Andreasson, som också ger sin syn på Pawel Cibickis framtid. 

James Keene spelade i Elfsborg mellan 2007 och 2013. De senaste säsongerna har han tillbringat i Sydafrika, men där har det i år blivit minimalt med speltid och han är nu på jakt efter en ny klubb. 

Anfallaren har tränat med Elfsborg i två veckor och i träningsmötet med Örebro på Visingsö inför den allsvenska omstarten fick han 20 minuter. 

– James ser väl alltid ut som James Keene, haha. Men det är ingen dramatik med detta. Vi är alltid positiva till att gamla spelare kommer tillbaka och håller i gång. Det passade bra för både honom och oss. Sedan får vi ta det därifrån, säger Stefan Andreasson. 

Skulle det kunna bli aktuellt med ett kontrakt? 

– Det var inte tanken från början, men det kan ändras snabbt i fotboll. Vi får göra en summering och stänger som sagt inte dörren. Men han har alternativ i Sydafrika också om jag förstår det rätt. 

Keene har tidigare gett sin syn på framtiden i Borås Tidning:  

– Jag tränar på så får de kolla var de har mig. Jag säger inte att jag har stora förväntningar på att jag ska spela i Elfsborg igen, absolut inte, men man kan ju hoppas på att det finns en liten möjlighet. Jag är 33 år men känner mig i alla fall fräsch och stark. Jag har inte pratat med någon annan klubb i Sverige, men som det känns får det bli något nära Borås-området, annars ett nytt äventyr någonstans i världen.

”Cibicki har varit helt okej”

Elfsborg skulle kunna behöva förstärkning på anfallssidan i sommar. Den 17 juli går låneavtalet med Leeds ut gällande Pawel Cibicki, som gjort fyra mål på tolv matcher, och ännu är det inte klart om det blir någon förlängning. 

Stefan Andreasson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Boråsklubben har dock en köpoption. 

– Det lär ge sig den närmsta tiden. Det är tre parter som ska hitta en lösning. Även om man har en option brukar det bli en ny diskussion och nya förhandlingar, säger Stefan Andreasson. 

Är ni nöjda med honom så här långt? 

– Det är en fråga för Jimmy (Thelin, tränaren). Vi vill väl alltid mer, men han har absolut varit helt okej. 

De unga killarna Marokhy Ndione och Anton Thorsson gjorde målen när Elfsborg alltså besegrade Örebro med 2-1. 

– Väldigt roligt att se. Det var en bra match för oss inför omstarten, säger Andreasson.