Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stahre om flygdramat: ”Det blev jättepanik”

Mikael Stahre. Foto: THOMAS JOHANSSON / TT
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Mikael Stahre, 44, lämnade BK Häcken för San Jose Earthquakes under dramatiska former.

Men flygresan till USA blev ännu mer dramatisk för fotbollstränaren.

– Det blev alltså jättepanik, berättar Stahre för Aftonbladet.

Mikael Stahre och Häckens sportchef Sonny Karlsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Mikael Stahre förde BK Häcken till en fjärdeplats i allsvenskan – men det blev bara en säsong i klubben. Trots att tränaren stod under kontrakt i två år till valde han att lämna Hisingen för MLS-klubben San Jose Earthquakes, vilket fick Häcken att se rött.

– Vi sa nej med hänvisning till att vårt avtal gäller, när Mikael kom och sa att han lämnar oss för ett annat uppdrag. Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare, sa sportchefen Sonny Karlsson.

Mikael Stahre kommenterade turerna i en intervju med GT:

– Jag har full förståelse för att de blev störda och irriterade. Samtidigt upplevde jag det som att det inte var så dramatiskt som det beskrevs.

På flyget till USA blev det däremot dramatiskt på riktigt.

– När jag satt på planet till San Francisco och reflekterade över livet i lugn och ro så började sätet framför mig brinna – det började brinna. Det var ju ingen eldsvåda, men det var rökutveckling och slog gnistor ur de här el-prylarna i sätet framför. Det blev alltså jättepanik, säger Stahre till Aftonbladet.

Mikael Stahre. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Mikael Stahre. Foto: PONTUS ORRE / BILDBYRÅN

”Hade kunnat bli en jävla ceremoni”

Mikael Stahre konstaterade snabbt att eld och flygplan inte är någon lyckad kombination.

– Det kan ju bli övertänt hur snabbt som helst. Men det hade kunnat bli en jävla ceremoni bara timmarna efter jag avslutat i Häcken på ett jobbigt sätt. Det hade blivit något av ödets ironi, säger han och fortsätter:

– Jag ska inte säga att jag blev jätteskärrad, men pulsen gick upp några slag. Minerna och uttrycken hos besättningen, när de slänger sig över ett säte det slår gnistor om, är lite annorlunda än när man ber om en extra kopp kaffe.

Flygplanet kunde till slut landa som det skulle i San Francisco och Mikael Stahre kunde ta över San Jose Earthquakes som planerat.

Ett knappt år senare fick han sparken från MLS-klubben och för närvarande står 44-åringen, som tidigare bland annat tränat AIK och IFK Göteborg, utan något tränaruppdrag.