Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: ”Man kan säga att det börjar dra ihop sig”

En smått ovanlig bild på IFK Göteborgs sportchefer utan en mobiltelefon tryckt mot örat. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Pontus Farnerud. Foto: BILDBYRÅN

LAGOS. Emil Holm, 19, är skadad och i nuläget har IFK Göteborg bara 17 A-lagsspelare tillgängliga. 

Klubben jobbar febrilt på att få in nyförvärv så fort det bara går. 

– Man kan säga att det börjar dra ihop sig, säger assisterande sportchefen Pontus Farnerud, 39. 

Det är fortfarande oklart hur det är med Emils Holms knä. Högerbacktalangen hoppar runt på kryckor efter den otäcka smällen mot Louletano, men rehabträningen är redan i gång och signalerna från det blåvita lägret är försiktigt positiva. 

Patrik Karlsson Lagemyr och Rasmus Wikström har en bit kvar innan de är tillbaka från sina långtidsskador och det är ingen hemlighet att IFK Göteborgs trupp är tunn. I första hand vill klubben förstärka med en etablerad mittback och en anfallare som kan avlasta Robin Söder. 

– Det är ett bygge och det har det varit ett tag, både för det som komma skall 2020 men också det som kommer efter det. Vi måste titta längre än bara till cupspelet och den allsvenska premiären och vårsäsongen. Truppen är ett ständigt pågående projekt, men vi kan inte heller sticka under stol med att vi känner att vi är lite tunna och det har vi varit ganska tydliga med allihop. Vi tittar på lösningar och sedan får vi se vad det landar i, säger Pontus Farnerud. 

Telefonerna går varma 

Du och sportchefen Kennet Andersson går runt med telefonerna i högsta hugg här nere. Exakt vad gör ni? 

– Det är klart att det börjar dra ihop sig även om det är 1,5 månader kvar till vårt fönster stänger. Man måste nog börja sätta vissa saker på plats för det är en process vad det gäller förhandlingar och annat som ska gå i lås när det väl kommer till kritan med papper och licenser och så där. Man kan säga att det börjar dra ihop sig. 

Hur nära är ni ett nyförvärv? 

– Haha, det kan vi inte säga och det vet du om. När det är påskrivet då är det klart. 

Är det någon spelare på lägret som du tycker sticker ut? 

– Det är alltid kul att se de unga killarna som är uppe och kör med A-lagsspelarna. Vi vill ju bygga på vår akademi för att få fram duktiga fotbollspelare och det är ett steg i rätt riktning att så pass många duktiga och unga spelare är här och tar för sig. Och kul att se att både Rasmus och Karlsson Lagemyr närmar sig spel. Sedan tittar vi mycket på gruppdynamiken och att vi utvecklas både individuellt och som kollektiv. 

Tuff träningsmatch 

Under torsdagen förlorade IFK Göteborg (1-2) mot det portugisiska division 3-laget Louletano. Ett möte med stenhårt fysiskt spel. 

– En nyttig match som vi kan ta lärdom av. Jag tror att många i vårt lag har mött den typen av motstånd tidigare, men det finns också en hel del som inte har gjort det. Ett utländskt lag från en lägre division där det smäller på ordentligt och där det samtidigt finns goda individuella kvaliteter. Vi kan lära oss en hel del av det, säger Pontus Farnerud.